Friday, May 15, 2009

Last lesson for semester 1

Last class for my semester 1, 5PKM2. Next week dah exam. Banyak sangat perubahan positif my student. Timbul juga kesedaran dalam diri diorang ni. Thanks sbb bagi kerjasama dengan cikgu sepanjang semester ni. Ni nak kongsi sikit pengalaman dengan budak form 5. Bukan apa da lama dgn diorg ni.....

5 TKPD= Kelas ni memang excellent sgt, x byk sangat aktiviti diorg yang spoiled cuma ada satu hari ja 2 'meletup' dalam kelas diorg. Cikgu marah sebab ambik berat. Pelajar dalam kelas ni memang komited sangat. Pelaksana2 dalam kelas ni kalau buat aktiviti memang tip-top, siap sedia hadiah lagi untuk para pemenang. Dari awal tahun sampai hujung sem ni memang x banyak masalah sgt. Mungkin sebab mostly diorg girls kan....

5 BB= Nampaknya x byk sangat masalah bila handle subjek sivik dengan diorg banding ajar sejarah dulu. Ada komitmen. Tp ada juga 2, 3 orang yang masih buat x tau. Malah preparation diorg ni pun agak baik. Cuma yang bikin spoilnya bila sebulan lalu masa sivik diorang ditukar ke hari jumaat selepas morning prayer, taulah morning prayer ni selalu terlajak sikit (kdg2 banyak). So byk masa saya 'terkorban' dgn diorg. Kalau sy awal habis, diorg ni pula yg lambat naik kelas dari perhimpunan.

5 EE2= Pelajar dalam kelas ni memang banyak sangat perubahan, walaupun perubahan 2 lambat dinampak tp pujian harus diberikan kerana mereka mula ambil berat, letak komitmen yg tinggi. Walaupun nakal tetap boleh jalankan aktiviti, kalau awal2 x semangat ja nampak student. Layu ja muka diorg. Now, belum habis daki tangga ke kelas diorg saya boleh tgk diorg prepared aktiviti saya. Excellent...

5PKE2= Kelas saya sendiri, diorg ni ada perubahan negatif skit, malah perubahan positif pun agak lambat. Attitude hebat, cuma perhatian diorg terhadap subjek saya belum di tahap maksimum, masih acuh x acuh lg. Lagipun diorg ni kurang semangat 'sivik' sikit. Saya akan usaha tarik minat diorg lg untuk next sem.

5PKM2= Masuk kelas ni mmg psiko sikit sejak awal tahun. Mind set saya utk kelas ni memang lain drpd yang lain. Keadaan kelas ni memang mencabar. Nampak sgt x suka dgn subjek saya. Tapi diorg ni jugalah yang suprise kan saya. Sejak sebulan ni memang nampak kesungguhan diorg. Xda da layu-layu dalam kelas, malah antara yang saya nantikan setiap minggu. Nakal diorg pun tapi memang semangat buat aktiviti. Saya minta 100%, c najil bagi 1200% (hehehe).

My form 4 and moral student......GOOD JOB....Keep up for semester 2 k. I'm waiting for more excellent job from you.
To all my beloved students ~~~semoga berjaya dalam exam.....

3 comments:

akubahni said...

.: hehe.. pkm juak la.. :.
.: mncabar ka..? huhu.. :.

Si Yoyop Bah... said...

Mmg mencabar kesabaran kadang2 bdk2 ni. Bykkan bersabar ye cikgu...

Ju Hyeon said...

nasib la aku ni kira sabar jg....