Tuesday, May 26, 2009

Sejam yang pertama

Datang ja ke sekolah saya pegi tengok papan notis di bangunan pentadbir. Ada notis baru tentang Sinar Obor Teknik. Tengok punya tengok, itu dia nama saya di rumah M.E.G.A aka Rumah Biru (aleen kau rumah sukan apa, kuat ka mega ni??). Then tengok lagi senarai urusetia atau pembahagian tugas, guess what! saya diletakkan sebagai pengadil untuk acara Lompat Tinggi. Sudah la saya ni kureng skit bab2 ketinggian ni. Tapi xpalah, saya terima tugas-tugas yang diberikan dengan hati yang terbuka, senang dan gembira.

Then tadi pagi macam biasalah pegi check keceriaan dalaman, kehadiran 5PKE2....rutin saya di SMTT ni. Tiba-tiba on the way ke 5PD, student-student kelas tu panggil saya, ada sorang budak ni pengsan. Saya pun selaku doktor tidak bersijil ni pegi tengok. Dia ni memang selalu sakit-sakit tahun ni. Orangnya ceria juga kalau dalam kelas. Warden asrama sudah uruskan dia, semoga dia cepat sembuh.

P/S : For my student yang lain, jaga kesihatan. I love u guys so much.......

2 comments:

Si Yoyop Bah... said...

Sbg pengadil tak pe...sebagai peserta, HEIGHT DOES MATTER. Anyway, keep the attitude...terima apa je cabaran dgn hati yg terbuka, senang dan gembira. InsyaAllah, kalau diamalkan sikap ni, senang hidup di kemudian hari. :-)

Ju Hyeon said...

i will remain the same, heheehe.... nanti keputusan pengadil xditerima pula hehehe atau diragui...