Friday, June 05, 2009

Exercise....after a long time

Kemarin petang akhirnya dapat la juga masa untuk bersenam. I go for a jog with my ehem, kira joging berduet la ni. I haven't been in regular exercise for a very long time. Tapi memandangkan saya bertugas di sebuah sekolah yang mempunyai keluasan yang agak besar, so selalu la juga bersenam dan lari setempat dengan kasut tumit tinggi hehehe. Apalagi kalau kelas straight smpai 4 masa. Memang bkejar2 la dari satu blok ke satu blok yang lain. Anyway balik kepada cerita bersenam kemarin. Macam biasalah tempat tu mmg byk chinese skit. Di mana tempatnya tu...tekalah~~. Saya xlah jog sgt...tp antara jog and walk...emmm mcm mana tu (u figure it out by yourself la). I meant not so slow but not so fast. Lepas 3-4 round ja dah pancit, yang tambah memalukan apabila diovertake oleh pakcik2 dan makcik2 yg 3 kali ganda umur dari saya (LOL....). Diorang bukan main lagi siap smbil cerita2 lg lari...wow so fit oh. Bermula dengan duet akhirnya solo.....TIDAK bukan bergaduh di tengah jogging....hehehee.....tapi dia jogging laju dr saya. So nice to sweat up my body...want to continue doing it if I have free time. Jogging is good for building up your stamina and heart.

5 comments:

ani said...

sure lama2 boleh fit ni nnt..
=)

Ju Hyeon said...

hehe hope so...xmau la tulang2 n organ dalaman ku tua dr usia sbnar.....

armouris said...

info tentang kasut tumit tinggi kat sini - High Heels Are Bad

ani said...

bnafas dgn betul tym jog spy x cepat pancit..ehe [ tarik nafas dlm2 guna hdung,pas2 hembus d mulut ]..walau apa pun yg berlaku,jgn jalan tym jog [CHEWAH]...biar slow jog asal jgn jalan..=))

Ju Hyeon said...

Armouris : Thanks, but what to do, my job requires me to wear heels. No flat shoes allowed.
Ani : Oh!!! really ani thanks. Owkay now I know. My breathing all over the place nampaknya~~