Thursday, October 22, 2009

Program Anak Angkat@ Keningau




Sem ini saya telah mengambil kursus INTERIM (Ineraksi Institusi dan Masyarakat) utk ko-kurikulum. Memang ini bukan plannya. At first mau ambik tarian sabah (ceh ada hati menari ni), tapi akhirnya melibatkan diri dalam kepimpinan. So setelah 12 minggu berlalu akhirnya our main focus pun telah tiba which is our program yang telah dirancang. Target kami ialah Kg Bayangan, Keningau. Berikut antara beberapa al-kisah yg terjadi disana.



Hari Pertama (16 Oktober 2009)
~Kami bertolak dari UMS pada pukul 10 lebih macam tu then sampai lebih kurang 1 lebih.
~Majlis penyerahan anak angkat telah dibuat secara semi-formal dan saya telah dijadikan MC terjun (memang terjun ala2 olimpik la).
~Saya, AJ, Ana dan Shera telah ditempatkan di rumah Ketua Kampung plus rumah tu juga merupakan rumah YB hehehe. Siapa dia tidak perlulah disebutkan di sini.



Hari Kedua (17 Oktober 2009)
~Kami telah dibahagikan kepada dua kumpulan. Separuh tinggal di kg untuk membuat persiapan sukaneka, manakala the rest pegi ke SMK Gunsanad untuk menguruskan pameran.
~So saya telah memilih untuk ke sekolah.
~Saya telah mejadi pembelot SPPS, apabila saya menjadi promoter untuk sekolah SENI. Hehehe.
~Apa lg saya pun berkongsi maklumat mengenai bidang seni dengan pelajar2 seni. Kepada
pelajar2 seni d UMS, maaflah pengetahuan saya agak limited.....tapi saya dah cuba yg terbaik untuk mempromote sekolah korang. Credit untuk my sis yg sering berkongsi cerita mengenai event pelajar Seni.
~Semasa kami berada di sekolah, team kami telah dikhabarkan dengan 1 berita sedih apabila salah seorang penduduk di kampung kami meninggal dunia. Beliau bukan salah satu keluarga angkat.
~Namun bagi menghormati keluarga arwah kami telah membatalkan semua aktiviti kami.
~Petang itu kami sempat melawat keluarga arwah.
~After that kitorang round2 kampung dan bertegur sapa dengan penduduk sana.
~ Pengerusi GDW di kampung itu telah mengarahkan kami untuk meneruskan malam kebudayaan. (Mungkin dia kesian bha dengan team kami sebab xdapat jalan semua aktiviti).
~Sebelum malam kebudayaan pula kami telah membuat tahlil dan jamuan di masjid.
~Malam kebudayaan penuh dengan seribu satu kisah. Persembahan dimulakan daripada penduduk kampung iaitu persembahan lagu raya. Comel2 girls yang perform ni.
~Then persembahan kitorg. Hehehehe...Best gila. Saya memegang watak Yusica, anak yang terlalu asyik dengan kecantikan diri heheheehe.



Hari Ketiga (18 Oktober 2009)
~Kami memulakan hari dengan bergotong-royong. Sambil gotong royong kami telah dibelanja makan rambutan oleh Pengerusi GDW. Tengs a lot ya. Kami telah menanam pokok di hadapan gerbang masuk ke kampung.
~Majlis Penutupan berlangsung dengan sederhana. Saya ditugaskan untuk menjadi MC. Kami dengan sedihnya menyanyikan lagu "Kenangan Terindah" kepada keluarga angkat. Isk Isk....
~Seterusnya dalam perjalan bertolak balik bahagian hadapan bas telah menjadi medan muntah. hahaha. Walaupun saya duduk di bahagian paling belakang tapi langsung tidak mual......hebat kan. Hehehe....Sebenarnya saya telah menelan pil tahan pening sebulum jalan. Tengs kepada one of my team yg share ubat tu.
~Perjalanan balik juga tidak kering gusi apabila ada c Farid yang asyik buat lawak auwww auwww nda sudah sudah.

2 comments:

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

Annie said...

Hsiang, credit, credit, credit information agencies, affair, tracing, credit companies, credit, focus on rape, credit and credit information agencies, credit bureaus, grasping evil, grasping adultery, affair, tracing, Credit companies, credit information, credit information and credit information agencies and credit information agencies, credit bureaus and credit information agencies, credit bureaus, an affair, tracing, credit companies, credit information agencies, focus on rape, credit, affair, Zheng Letter Club,, credit, credit information agencies, credit bureaus and credit information agencies, credit, credit, credit information agencies and credit information agencies, credit bureaus and credit information agencies, credit bureaus and credit information agencies, credit information, sign Letter agency, credit, affair, tracing, credit companies, credit information and credit information agencies and credit information agencies, credit, recording, betrayal, trademarks, trademark, GPS, divorce