Wednesday, February 10, 2010

Usaha Tangga Kejayaan
Geli aku baca tajuk post ni. Macam zaman sekolah rendah dulu. Alkisahnya tentang DSLR lagi la (smirk~).Makcik xhabis2 lagi ya DSLR ni. So mari kita sambung drama bersiri DSLR kali ni. Memandangkan reader2 sedia maklum yang saya tiada sponsor untuk DSLR, saya pun senyap and frust menonggeng la. Memendam rasa, buat2 owkay. tapi perjuangan bukan berakhir di situ kan. X semestinya boss di rumah xapprove, saya xbleh beli kan. Saya boleh usaha sendiri kan. Ada beberapa cara yang mungkin boleh diguna pakai untuk mendapat DSLR ni.

First ialah dengan merompak kedai foto di Center Point. Second, dengan mengambil upah mencuci baju di Blok B. Third, merompak (again~) CIMB di UMS. Sebabnya CIMB situ kurang orang. Paling2 budak UMS baris di luar untuk ambik duit d ATM. Fourth ialah dengan meminjam duit dengan Along. Heheheheheehehe. Okayyyy idea gila di atas tiada kene mengena dengan yang hidup atau yang mati...(maupun cadangan dari SML). Hehehe.

Salah satu cara untuk menunjukkan kesungguhan saya untuk beli kamera ni ialah dengan BERJIMAT. Hehehe. Then baru my mum consider balik. Kali ni bertekad cemerlang untuk tidak membazir duit atau menabung duit di 1B (metrojaya pula)....hehehe... Give me 1 semester people and I will OWN that damn DSLR with my damn EFFORT. No no no....I'm not a spoil brat but a real fighter.

3 comments:

mommieZee said...

LOL..bah berusaha la..happy hols sista...jangan lupa amplang sy aa..nanti i pay you..x banyak..satu bungkus jak sy mau...

Annie said...

Mudah2an murah rezeki selalu.
okayyyy....amplang SET!!!

Annie said...

Mudah2an murah rezeki selalu.
okayyyy....amplang SET!!!