Friday, March 26, 2010

Morning SunShine!

Walaupun tajuk post happy tahap gaban, tapi hakikatnya hidup tidak seceria sunshine, malah asyik mendung ja. Xpa sabar, sabar. Buat kesekian kalinya check CIMBClicks dan terpaksa menerima hakikat bahawa En. Pinjaman belum masuk. Xpa sabar, sabar. Malam ni rakan-rakan coursemates akan pegi TESL Nite, tanpa saya. Semoga bergembira semua. Jangan jadi hipokrit nanti ya. Bukan apa dalam majlis2 macam ni selalu akan jadi situasi seperti di bawah...mesti korang selalu tengok situasi macam ni kan...

A: Cantiknya dress kau?
B: Ihh ndak la, ndak la..jelek ba...benci aku...(padahal dalam hati full of herself sebenarnya).
Kalau dah dipuji...ingat cakap Terima Kasih ja...seperti kata Dr. Habsah atau senyum. Dulu saya pun hipokrit xbertempat bila dipuji, tapi sejak kena drill dengan Dr.Habsah dalam kelas akhirnya, saya seorang yang menerima pujian dengan hati yang senang. Saya xbleh lupakan kejadian bila Dr.Habsah puji assignment saya, sebabnya saya letak summary tanpa disuruh. Kemudian saya membalas pujian itu dengan 'no, actually.....". Belum pun saya sempat menghabiskan ayat itu, beliau menegur ....'hah see, malaysian people hardly take compliments'....kemudian saya sambung ayat saya...'no actually, it's my friend's idea"(sambil tunjuk Audrey dekat sebelah. Hehehe... Kalau betullah itu idea saya, saya akan terima dengan hati senang. Tapi masalahnya kalau saya terima pujian tu, saya plagiat idea kawan saya pula.
Semoga bergembira semua di malam TESL Nite nanti.
footnote: Bukan rezeki saya untuk menghadirinya tahun ni....

3 comments:

ani said...

next yr pg dinner vogue2 aa ning...
:P

Audee Valeria said...

there's always next year =))

Annie said...

ani; hehehe...pegi pakai selipar jepun boleh ka?

audy: hehe insya allah