Wednesday, March 03, 2010

Penyakit kronik

Memang sah-sah sudah jadi penyakit kronik, virus t-rex (pinjam key word Mawar dan Ain). Penyakit hilang barang ni makin menjadi-jadi. Sebelum ni Digital Camera Nikon Touch Screen aku. Cehhh mau juga sebut-sebut touch screen, bukan ada sudah pun tu kamera. Sekarang ni, in fact baru ja setengah jam lalu, aku panik sebab hp aku hilang. hampir 1/2 jam aku cari hp tu. Pinjam hp rumet, Kak Liza, and mula call hp aku. Tapi call pun x guna sebab hp tu silent....kan baru hbis lecture. Then mula buka fesbuk and cari kawan-kawan yang online, minta tolong tanya kak Len in case nampak hp aku, sebab aku tumpang kereta dia balik td. Nasib Fay online, dia tolong la. Tapi call kak Len xdapat, jadinya minta number Audy.....Ooohhhh ttinggal dalam kereta rupanya. Cuai betullah!!!! Aku pun call mak, sbb xmau dia risau..

Aku: Ma..hp ku ttinggal di kereta kawan...sorry ma (semiotiknya, maaf atas semua kecuaian sblum2 ni juga)

Ma: Ohhh xpa...lain kali hati-hati (lunaknya suara my mum, rasa mau nangis pun ada)

Aku: Kalau ada apa2 call number roomate ja ya...sorry ma

Ma: xpa...tidur awal ya......(kelopak mata da bgegar)

Aku: besok petang munkin br aku dapat hp ku, tengs ma...Good nite...I miss U

Ma: Night....Miss U too...pegilah tidur...hehehe

Terima Kasih semua yang bantu saya dalam pencarian hp selama 1/2 jam tadi. Walaupun hp RM200 tu buruk, ringan, warna hitam pun da lusuh, jenama pun xda, tapi tetap aku sayang....minta maaf ya hp cuai sikit jaga kau.

4 comments:

mommieZee said...

nasib bek x ilang kan.

Annie said...

Nasib Kak Len xbuang dari tingkap. Hehehe.....

ani said...

ko pun cuai jgk ning..??
hek3
mcm aku la neh..aha
hp murah pun hp jgk,tp ksh syg tetap x bbelah bagi..
:P

Annie said...

Ani: sejak akhir2 ni cuai gila...dulu nda jg...malah tlebih cermat....