Thursday, April 01, 2010

TKB... till the end

TKB=Teknik Kemahiran Belajar

Sumpah, semalam hampir mau skip kelas ni sebab rasa sangat penat (3 jam ja tidur malam, kelas 8jam straight), tapi kaki digagahkan dan badan dipaksa agar pegi juga. So semalam our last class, sedeyy ckit la. Kelas ni memang saya akui terbaeekk, ditunggu-tunggu setiap minggu. Lecturer memang lawak gila. Malah kawan-kawan yang duduk depan belakang pun sudah kenal dan ada kisahnya. Setiap minggu pegi kuliah ni, kami akan duduk di seat yang sama, jiran2 kami pun tetap orang yang sama. Seolah-olah pegi sekolah. You sure had experience that thing rite?. Istilah-istilah baru pun banyak terhasil, contohnya abang 16, c polis, c bun. LOL

Lecturer memang lawak gila. Xpernah jemu dengar kuliah beliau. Terbaik. Banyak perkara yang beliau sampaikan xbleh saya lupakan. Terutamanya pasal 'jatuh longkang'. Beliau cakap kalau jatuh longkang, perkara pertama dan penting yang harus dilakukan ialah...tengok kalau ada orang nampak atau tidak. Hahahahhaaha. Tapi saya akui ini memang betul.


Contoh yang paling baik baru ja tadi berlaku. Oh NO, bukan saya jatuh longkang kayy... Al-kisahnya bermula bila saya dan geng keras Cik Ain, Bertekad 'terlebih' Cemerlang jalan kaki balik dari 1B ke UMS. So saya ni bawa air mineral. Dalam perjalanan tu, salah satu botol tu jatuh. Ngam2 tempat curam tau. Kalau ada antara budak UMS baca post ni, korang tau ndak bahagian mau naik AB tu? haaaa di situlah. Jadi botol tu guling2 dan disertai sound effect dari saya yang teriak2 kecil (perlahan2 ja teriak, ikut saiz badan). Saya ketawa mati2 di tepi jalan DAN saya tidak ambil air mineral tu sampai jalan tu kosong. MALU beb!!!!!!. Bila road da kosong baru ambik, 2 pun Ain yang pungut.



hari ni bakal berakhir, tapi tidak tanpa ucapan SELAMAT HARI JADI!!!!! yang ke 22 kepada Cik Nurul Ain Abu Bakar. Semoga jadi guru yang kedua cepat dapat APC among our batch (orang pertama...sudah tentu saya) 88 baby people rules!!!

2 comments:

chocolatte said...

thanks cik anne..haha..peristiwa botol tu memang lawak oke..haha

Annie said...

Hahahaha....msti aku snyum2 sendirik bila ingat...