Monday, May 17, 2010

Jom mengeja

Lucu pun ada dengar cuzzy yang berumur 5 tahun sedang mengeja. My cuzzy fifi (Nurfitriena) sekarang sedang study di Tadika. She's a smart girl but no doubt she makes funny mistakes. Okay imagine budak-budak mengeja, ala yang ada stail menyanyi sikit tu. So saya perasan, bila dia no clue dengan apa yang dia eja, dia akan guna gambar yang ada atau common sense dia. Okay jom mengeja dengan dia...

BU~bu, KU~ku--------BUKU

I~i, KAN~kan--------IKAN

SU~su, DU~du--------SENDUK (hahaha, agaknya di rumah panggil senduk,tu yang dia main belasah ja)

E~e, MAK~mak-------EMAK

SA~sa, WA~wa--------ULAR (sebab dalam gambar tu ular, budak manalah familiar dengan perkataan sawa kan)

SA~sa, YA~ya--------SAYA





yang ni aku xbleh terima langsung

TI~ti, TI~ti--------BANJIR(hehehehe, sebab dalam gambar tu ada jambatan then ada sungai bawahnya. Tinggi sungguh imaginasinya sampai titi jadi perkataan banjir hehehe)
She has an obsession towards Doraemon, Keretapi thomas, Kucing Marie, and cakes. Love U.

2 comments:

SuFy said...

comel anak buah..suka jg dgr budak2 mngeja...alah, mcm kita dulu2 jg..:)

Annie said...

cousin ku Su..hehe..mungkin aku dulu mengeja lg teruk kekeke