Saturday, May 22, 2010

Now the bad things...out of nowhere

Post di bawah baru ja cakap pasal benda-benda best kan. Sudah En. Masalah datang menjengukku. Siap bawa ole-ole lagi dengan aku.


1. Tadi dapat check result kediaman. Tahniah sebab permohonan ditolak. Kekeke. Can't help but laugh at the situation here. Saya memang jangka hal ni akan berlaku, sebab most of my friends yang tinggal di Kampung AB pun tidak dapat. Lagi satu, saya masak dengan perangai UMS ni. Suka torture student kan. Kali ni siap buat colaboration dengan PTPTN untuk susahkan saya. Duit pinjaman pending, kena kick hostel. Mungkin diorang ni ada buat Rundingan Balun sesama sendiri. Tapi saya sedar ni permainan hidup. Mana boleh cepat putus asa kan. Kena ada ikhtiar. Korbankan la apa yang patut. Kalau terpaksa berlutut depan HEP Kediaman......(bunyi cengkerik, angin sepoi-sepoi bahasa)........ buat ja la.


2. Saya ada masalah dengan laptop saya. Buat pengetahuan readers saya guna laptop ni sejak tahun 2006 lagi. Model Aspire Acer yang lama. Alhamdulillah berjaya bertahan sampai sekarang. Mungkin berkat tangan tuannya yang penuh dengan kasih-sayang. Tapi mungkin sudah sampai masanya laptop ni diganti. Kenapa?
Engselnya yang sudah patah. (Kurang pasti term apa patut saya guna, so I just said engsel la)
Akibatnya skrin dan bordernya terkopak.
So bila tutup skrinnya, badan laptop tidak bertemu tapi senget a.k.a tidak center seperti sedia kala. (Ignore berus gigi itu)
Balik kepada perbincangan. Memandangkan masalah kediaman sudah timbul, saya tidak boleh sewenang-wenangnya membelanjakan duit. Kena save. Kena bertahan dengan laptop lama dulu. Sabar, sabar. Pakai ja apa yang ada.
3. Hmmm hilang mood untuk cerita......sangat rungsing........

6 comments:

ani said...

kesian laptop mu ning..hek
alaaaalaa...
apa la ikhtiar ko skrg ning?
ada ko p buat rayuan?

mawar mustika johnny aziz said...

anne..aku pown x dpt bilik gak sem dpan...terpaksa wat rayuan...sedih weh..

Annie said...

ani: tgh buat rayuan ni Ani. Hopefully dapat Ani. Klu nda bkhemah bawah pokok la aku nampaknya. Kekeke

Mawar: hehehe...Insya Allah tu dapat. Xpun nanti aku bina banglo untuk kita dua di depan 1B kekee

SuFy said...

sabar anne..sy plak dapat..syukur..anyway, try buat rayuan ek..:)

chocolatte said...

girl, good luck with your situation. If you need anything. Let me know k?

Annie said...

SuFy: Bestnya kau Su dapat...gud2. Aku lg ni xtau mcm mana.

Ain: Belikan rumah d Alam Mesra sebijik blehhhhh...hehehe