Monday, August 23, 2010

Saya student bengong.



First thing first kan, saya ni bukan ICT sangat orangnya....biasa-biasa sahaja. Tapi tiadalah buta komputer juga. So tadi masa pegi tutorial 'Komputer dan Multimedia dalam Pendidikan' group saya sudah dapat tajuk pembentangan. So diteruskan cerita inilah tajuk tu :



Penggunaan Komputer Yang Lama Menjejaskan Kesihatan-Jenis Penyakit dan Puncanya.

Sepanjang tutorial tu berjalan, saya asyik fikir apa yang dimaksudkan dengan tajuk ni. Komputer lama tu maksudnya komputer yang buruk-buruk ka. Then bila kita pakai komputer lama boleh kena penyakit? Tapi bukan saya sorang fikir macam tu, groupmate yang lain pun fikir benda yang sama. Dalam kepala saya mulalah berfikir yang komputer lama yang berhabuk tu boleh sebabkan asma. Memandangkan sampai akhir tutorial masih xpasti lagi. Saya dengan one of my groupmate iaitu Kak Len, tanya lecturer.

Kak Len: Kami tia faham bah tu tajuk. Maksudnya komputer yang lama-lama ka. Apalah penyakit yang boleh kena.
Lecturer: Eh bukan, maksudnya tengok komputer terlalu lama. Skrin komputer tu. (masa ni lecturer ketawa berabis)
Saya: Saya lg lah fikir komputer berhabuk......
Lecturer: Continue ketawa.....

Ish ish ish...terasa diri ni, bengong sekali....

Pie/Ice: Bila pegi tutorial ni, dapat banyak malumat mengenai ICT....hari ni saya tertarik dengan kenyataan bahawa terdapat virus yang menyerang bateri komputer..

4 comments:

Farah MR said...

hihihi..sy pun first2 pikir cam tu..

pie said...

pandai perasan...
terfikir, aiks npa nama sy ada...
rupanya...post script...ahaha

Uncle Lee said...

Hi Annie, was at MommieZee's place noticed your callsign and busybody over.
Love your lively sense of humour.
You have a pleasant buka puasa and keep a song in your heart, Lee.

Annie said...

farah: I'm not alone.

pie: most people wrote pee/ass...dun like it

Uncle Lee: Tq 4 dropping by UL. U too have a nice day ahead.