Thursday, August 12, 2010

Urusan oh Urusan...

Walaupun hari ni cuti, tapi urusan tetap jalan. Today, kena pegi Alamesra untuk uruskan Majlis Berbuka Puasa Kelas Arab Seksyen 2. Memandangkan Ustazah requests restoran Tiara Tomyam and Seafood and to be specific menu Tomyam, so saya turutkan sahaja. Buka apa, saya x boleh makan Tomyam, alergik seafood kan. Yang lucunya siap tanya orang lain 'kamu ada alergik makanan ka ni?', padahal tengah cakap pasal diri sendiri la tu, dengan harapan ada orang angkat tangan dan senasib dengan saya. Malangnya tiada T_T. Xpa2 nanti kita tengok macam mana perbincangan menu petang nanti.

Hari ni nampaknya buka puasa sendiri la, sebab buat kesekian kalinya cousin Gel akan stay di Lab sampai jam 9. Xda mood mau masak, will only tapau later. Yesterday saya buka puasa di kampung E dengan cousin Eyen. Sepatutnya saya buka puasa sorang2 ja, tapi xsanggup rasanya, so saya text dia and tanya if I can break my fast with her. I ended up in her room, break my fast and later going back to KF alone.

Kedamaian bas KF telah tercemar semalam. Hehe. Bukan apa, bas KF ni selalunya senyap ja, especially malam. We barely know each other. We're just a bunch of strangers who share the same bus. Tapi ada satu org junior ni naik bas and sit exactly behind me. Malam semalam pakcik bas considerate sikit. Dia tunggu di station bus lama sikit sebab time tu Junior baru berkeluaran dari lecture hall. Tapi c junior di belakang aku ni macam cacing kepanasan sikit. Dia siap tendang2 kerusi aku and nyanyi kuat2. Maybe dia xsangka ada orang duduk depan dia, maklumlah saya kan kecik2 ja. At one point saya terpaksa give him an annoying look, baru dia berhenti. Tapi bab menyanyi kuat-kuat tu tetap juga. Kebaruan ka???

No comments: