Friday, October 29, 2010

Sejarah ku duga berulang

Ingat x pasal peristiwa ni?

So sejarah peristiwa di atas memang berulang! Bila? Semalam!

So dengan rasa excited tahap yg melebey-lebey, saya pun pegi airport extra-extra awal (seriouslyyy sgt awal). Sempat lagi makan2 nasi lemak, online2 facebook. Masa tu memang hujan agak lebat. Tapi xrasa risau pun sebab flight2 KL semua ok jak. No delayed or whatsoever.

Menyambung cerita, masa 7.15pm dengan hati yg riang2, masuk lah untuk boarding. Tunggu punya tunggu, masa 7.45pm plane pun sampai. (dalam hati yeah yeah sudah ni). Then bukan kami yg jalan, rupanya flight KL. Masa ni baru tersedar yg actually hujan di luar sgt2 lebat. Penumpang2 KL yang mau naik plane tu pegang payung senget2 sebab angin kuat sgt.

Sy yg tengok pun mula rasa seram sejuk. Confirm ours is delayed. Masa tu kaki start sejuk then fikir yg bukan2. Jam sudah 8.15pm, my flight actually 8.20pm. Tapi landasan masih kosong. Xda plane satu pun. Then tunggu punya tunggu dekat 8.45 macam tu baru ada plane. Ada 3 plane sekaligus. Flight Tawau, Miri and Jakarta.

So bila dah hujan2 lebat mcm ni, Air Asia pun cuba buat yg terbaik utk sediakan payung untuk every penumpang..... Masalahnya di sini ada 3 plane. So terjadilah episod payung berganti payung dari 1 plane ke 1 plane. Kejap pegawai Air Asia letak di plane ni, kejap plane sebelah. Yg paling xbleh lupa, bila sempat tengok ke atas, tmpat pilot tu, nampak pilot tu tgk kami2 ni battle dgn payung and hujan. Dia ketawa2 ja.


Hujan



Boarding pass yang digenggam masa hujan2.

Akhirnya 9.45pm mcm tu semua penumpang selesai berpayung and naik. Basah kuyup jadinya. Masa ni lah fikir, kalau ikut MAS xpayah susah2, ada terowong. Keke. Thanks to Air Asia Crew sebab cuba buat yang terbaik untuk semua. I appreciate it.

Xcukup dengan tu masa tgh fly di atas sempat lagi tu plane shake2. Bikin mabuk ja. I hate bad weather during flights...Now at home and tgh menikmati TV flat 42 inch...Thanks appa.


Study week sdh mula...so to ol my friends, STUDY k.

Lagi satu...I think I ardy fall in love dgn Nia Ramadhani....kenapa dia gojes btul ya???

5 comments:

ShiRaYa said...

syukur la da slmt smp..:-)..
erm, Nia mmg gojes, mcm flawless ni face dia..cute, lawa..suma ada..hehe..tp xbrp minat dia...^^

JEN KNEE FUR said...

hoho.. thank God u reached ur home safely anne~~

orait.. will use the good times of study week to fill in some infos.. ngeee.. good luck!

Annie said...

Sherr: Yess, sgt nerve-wrecking bila stuck dlm situasi mcm tu. Haha Nia pun antara yg byk kontroversi..kiki

Jen: Thumbs Up to U Jen

chocolatte said...

Both mawar n u ada prob with the journey? Erm.. Apa org sabah bilang? ketulahan! Haha..tula tinggal lagi aku di sini.hahaha.

Annie said...

Ain: Kebusungan bah hehehe.

Xpa nanti kau nyanyi lagu2 sailormoon dengan roomate kau k...kikiki