Thursday, November 25, 2010

Can I buy your doughnuts?



Asal flight aku ja mesti hujan. Tadi subuh pun hujan jg. Airport KKIA banyak perubahannya. Sekarang ni pun Check-In guna Kiosk Fast-CheckIn. Then tempat untuk departure within Sabah pun telah diubah. Bukan tempat waiting room diubah, cuma laluannya. Rasanya kami guna laluan wing KKIA yang baru siap. I had a chance to take a quick glance to the new wing airport area, very nice indeed.



Carrying a Dunkin Doughnut

Pramugara: Good Morning
Saya: (senyum)

Pramugara: Can I buy some of it?
Saya: (menoleh balik).....(senyum)

After duduk (satu row yang 3 seat tu, aku sorang ja duduk), then atur-atur barang semua.

Pramugara: (bending his body)....You speak malay tak?
Saya: (Angguk2 banyak kali)

Pramugara: Can I buy some of it?
Saya: Apa? (sambil cari-cari apa dia tunjuk)

Pramugara: Your Dunkin Doughnuts.
Saya: (buat muka terkejut....bia betul dia ni, mengidam ka)

Pramugara: It's ok if you don't want to sell it. (masa ni dia start luruskan badan dia balik)
Saya: You mean all of it.

Pramugara: (Dia suddenly duduk di pemegang seat sebelah. FYI saya duduk di seat D, so saya di laluan). Emm, I beli 3 macam tu. I bayar dekat you.
Saya: It's okay just take it.

Pramugara: Eh tak, I bayar you. Then I buy 5 la.
Saya: That's a lot (muka stress sebab banyak doughnut bakal terjual)

Pramugara: Okay takpe I ambik 3 dari you ye.
Saya: Oh ok.

Pramugara: Berapa you want me to pay.
Saya: I don't know how to charge you.

Pramugara: Then I beli 2 ringgit untuk satu doughnut.
Saya: Okay

Pramugara: Thanks, I take it later.
Saya: (Angguk2)


Sampai lah aku turun dari plane dia xpernah ambik doughnut tu. Only head crew yang greet kami masa balik. that's it. What's your point Mister?

8 comments:

Audee Dee said...

I think he just wants to talk to you kot. Nah dia mau mengurat kaw anne.. Lol.. hahaha..

sankai said...

mungkin dia cuma mau mintak nombor jak. tapi malu..kwekkekwk

JEN KNEE FUR said...

nice!! he's trying to buy ur heart by buying ur doughnuts~ hgehehehehe..

Farah MR said...

omo omo!!! dia mau mengurat ba tu kak..hahaha..hensem ka?

Joan J.T said...

huhu...taktik mo minta no telefon kali Anne..

Annie said...

Thanks semua singgah. Have a nice day ahead.


Audee: It's a nice effort but seriously buying my donuts????

Sankai: Akhirnya menjadi perbualan donut yang tersangatlah awkward. Hahaha. Hampir aku menjual di kapal terbang, literally.

Jen: But at the end, xmau buy pun. Hehe. Such an experience.

Farah: Omo Omo Omo all I can say is...he's pramugara so a good look is a requirement. Kekeke

Joan: Iyakah...but his face kan dead serious mau beli doughnut oooh.

syAzAnA said...

nie msti nak ngoratt niee! ishh3. gatal sungguh! haha

Annie said...

syAzAnA: U think so? Manatau dia nak kenakan kita yang tkedek2 bawa donut hehe. Thanks singgah.