Wednesday, November 17, 2010

Gay to the 10th.


Melihat konduktor bus and pemandunya sekali yang berbaju melayu, xkan buat saya feel mood Raya. Makan Nasi Lemak plus Rendang sambil dengar lagu Satu Hari di Hari Raya (suka-suka ja dia pegi pasang lagu Raya puasa) pun xmembantu untuk menghidupkan suasana Raya.

Mesti tertunggu-tunggu cerita Gay kan


Hari ni pegi teman cousin beli printer besar gedabak. Drama bermula bila hujan turun lebat sangat. Mulalah episod ketawa-ketawa sambil pegang payung lalu bawah jejantas. Boleh sudah kamu agak di mana kami beli printer kan. Apa yang lucu pun aku xpasti, pokoknya something about raining and carrying a bulky stuff make us laugh.

Okaylah aku cerita sudah ni betul-betul


Korang pernah tidak berdiri dalam bas and suddenly orang yang duduk sebelah korang tengah type message. U can't help but to peek. I know it's rude but hey don't tell me I'm the only one who doing it. Kalau dia type message biasa ja, saya pun berpaling but if it gets interesting, well it's another story.

So I was standing dalam bus masa ni. Then there is a woman (tough looking) and her friends duduk depan sikit dari tempat saya berdiri. Dia mula scroll messages dalam inbox dia. Dia buka one by one message tu and start deleting it. Masa ni la saya dapat tangkap the whole situation. Maybe I'm wrong and could be at false.

Dalam inbox dia ada dua nama yang banyak message dia. Satu nama tu Liza and satu lagi Babymin (bukan nama sebenar-saya ubah sikit). Saya xrasa dua-dua nama tu pemiliknya lelaki sebab dari cara message mmg macam perempuan. Then yang woman ni sy dapat agak AJ (bukan nama sebenar-saya ubah sikit). Yang sedihnya dua-dua nama tu macam really care about her. AJ keep deleting Babymin messages. WHY? Are you on your way to see Liza? Screw You.

I cannot have two male that expressing tenderness towards me in my inbox. It's a crime. I need to stop one of them.

I'm not a judgemental person in terms of love ni. Saya pun dulu sekolah all-girls. I know that there's a thin line in every kind of relationship. Love between same gender do exist. I respect everyone's decision. I do have gay friends. They are lovely human being.

I'm okay with anyone telling me that they are gay. But make sure you are gay to the 10th. If you are just another gay yang suka main-mainkan perasaan kaum U sendiri then save the confession. Kalau U want sangat to love ur very own gender, respect them. I'm sure you know what women want in a relationship because you're a woman also. Beat the guy's love. If U only playing with women feelings and hearts (or some cases, men hearts) the you are just another living jerk. Memalukan LGBT ja.

The bad part is when her friend caught me peeking her typing the message. DAMN. Sebelum turun bas budak AJ ni langgar bahu aku kuat gila. Tapi salah aku juga baca message org keke.

So jahat me reading people messages while standing in the bus. Can't help it.



Illustrasi di atas cuma sekadar hiasan tidak ada kena-mengena dengan pandangan peribadi.

4 comments:

Sherry said...

haha..sy pun pernah bt gtu..2la sy slu hati2 bla type msg dlm bus, takut terkena batang hidung sendiri..haha

Audee Dee said...

Me kalau mesej dlm bus mesti tapuk2.. Kekekeke.. Takut yg berdiri sebelah peeking.. :p

and me pernah baca msj org juga.. hahahahah.. trus kena tengok2 dengan sindiran mata tajam okayy... And as usual, I pretended to do something else... LOL

Joan J.T said...

napa la ada jga yg suka kaum sejenis ni... huhu~

I did the same thing jga ni.. 'ter'baca msj org tem dlm bus.. macam2 ada..haha~

Annie said...

Sherry: Yup me too, berhati-hati bila type message. Lagi2 dulu I use SE, font dia agak besar.

Audee: Kedapatan juga kau. I think it became sorts of natural action sudah membaca message bila berdiri dalam ni. But we still can choose to continue reading or not.

Joan: It exist, U have any opinion about Gay? I would to read yours maybe in your upcoming entry, just to share thoughts. Share la apa kau baca? I have Gay, those lovey dovey, manu samapai class kunuk, mintak ambikkan kerusi sebab sdh lambat keke.