Wednesday, November 03, 2010

Berbicara mengenai dia...Nia

Kisah ni xda kena mengena dengan Nia, U, mahupun U atau U yang tgh membaca. Ini cumaan luahan hati si peminat saiko.

Post ini juga bakal mengandungi ayat-ayat (bukan cinta) tapi indon yang maybe keterlaluan buat kamu sehingga boleh dilabelkan sebagai 'post gila apaan ni'.

Tidak suka? Pegi main jauh-jauh (atau pegi buat post pasal diri sendiri yang korang lagi suka baca)

Saya sejak akhir-akhir ni terlalu suka sama Nia Ramadhani. Maybe fans di Malaysia ni memang minat dia dari Bawang Besar and Bawang Hangus. Tapi saya mula suka sama dia sejak-sejak my mum asyik tengok Cinta Kirana termasuk ulangannya sekali. Saya sebetulnya jadi absorbed dengan kecantikannya.

Even sampainya saya bilang dengan my dad...'kenapa ya tulang kening Nia nampak tinggi, jadi bila letak pembayang mata nampak dalam sekali mata'. My dad jawab dengan ringkas 'effect make up'. Tapi seriessslyy, saya woman dan dia juga obviously woman tapi saya masih bisa mengakui kecantikan seorang wanita lain tanpa envy?

Then tiap kali Nia muncul dalam satu2 scene saya pasti tanya dengan my mum 'dia pakai make up', cuba analyse muka dia la konon. I even asked my 6 years old cuzzy 'Nia cute kan'. Dia angguk2. Maybe dia ingat saya gila agaknya. Oh Nia, I'm a woman and U melt me......

Saya punya kitab sendiri dalam menilai keindahan rupa wanita dan YA! saya akui bila bercakap mengenai kecantikan, saya seorang yang tipikal! Jujurnya, saya merasakan yang putih mulus lagi manis dari yang tanning, yang tinggi lebih menawan dari yang rendah dan yang ayu lagi senang didampingi dari yang gaya Taylor Momsen (or nonsense). Kata sahaja saya seorang yang mendiskriminasi kecantikan....tapi ini pandangan saya, jiwa saya. Mungkin berubah mungkin tidak.

Berbalik kepada Nia. Saya tunggu untuk tengok dia dalam drama (walaupun drama2 dia buat saya annoyed kdg2), search di google, stalk twitter dia. She's a beauty. Peduli apa saya dengan gosip liar dia, berbikini ka, bergambar2 ka? Dia artis. Apa yang kau expect dari seorang artis? Berdakwah? Sudah tentu setiap artis ada kehidupan yang mungkin tidak enak didengar. Saya lebih suka tengok cara dia make up dan penampilan. Plus she's so young.

Serieesssly girl, U are damn fine and we're gonna look so hot together!!!! (oopsss!). She's married already. Screw you.


Saya seorang yang merasakan kecantikan itu tipikal, kepandaian itu ialah A dan Quotes2 yang wujud cuma bullshit. FML. Well saya serba kekurangan ni. Banyak yang jelek.

Masih xpaham? Rumusan saya= I'm not Rihanna, So I don't love the way U lie.

Masih juga xpaham? Kamu begok apa sih!!!

Thanks ya buatin waktu tuk singgah.

Gue pergi dulu. Da da.

pie/ice: I still love my bf keke

3 comments:

ShiRaYa said...

hahaha..gue hanya mmpu senyum, nggak sangka ya gara2 sinetronnya c Nia anda smpi post entry pasal dia..hehe..tp Nia mmg keren deh, cantik gitu lho~..hehehe

sankai said...

nia ramadhani suda outdated bagi aku. defination hot bagi aku sekarang ialah rianti cartwright selepas ayat-ayat cinta.

dia juga membautkan aku tidak pernah miss tengok rancangan indonesia mencari bakat sebab dia salah seorang juri. ehehehe...

Annie said...

Sher: Senyum Sher jangan ngak, hehe. She's young, I think that is her biggest point. ^^

Sankai: Oh my, dia tu pun hot jugak....seriessly. Dalam league2 hot. Why ya Indonesian punya hot lain dari Malaysian punya hot..?