Monday, November 22, 2010

OMK

Post sebelum ni OMG now OMK

OMK stands for Oh Mak Kau.

Ok ingat mau rehat-rehat kejap dari menghafal Huraf Arab-Arab tu semua. Macam kata lecturer aku dulu 'belajar 1 jam, rehat 5 jam'. So pegilah check2 my online profiles ( I have too many virtual llife.....T_T). Then terjumpa ni:



(Saya buat muka terkejut, ternganga puas-puas)

Terkejut bukan sebab nampak gambar ni atau term ni tapi sebab benda ni sudah di reblog sebanyak 926 kali. FYI bukan saya yang post ni, salah satu Malaysian citizen jugak.

Masih ingat lagi term ni mula time last sem...or first sem. Saya yakin yang saya first dengar term ni daripada Ain atau Mawar. Antara ingat xingat. Tapi ada antara dorang yang cakap 'biar Melayu sikit daripada guna OMG'. Xsilap Audy pun ada masa tu. Masa ni kita habis kelas and tengah jalan di tangga menuju pondok bus PPIB. Sejak tu memang start guna sudahlah. Serieesslly I still remember clearly one of my friend yang initiate ni.

I did use term ni. Rasanya Audy, Mawar and Ain pun ada stated few times mungkin di online profile diorang. Tapi I didn't expect it to be this big!

Guys it became this big.................


926 times......

4 comments:

Sherry said...

OMK!!!

Annie said...

Sila praktik di kehidupan seharian ya.

Sherry said...

slalu jg dgr org sebut "oh mak kau" tp kali ni baru tau yg sd di akronimkan jadi "OMK"..haha

Annie said...

setahu saya...kalau dr apa yg my friend initiate...OMK tu dulu diinitiatekan supaya ala-ala OMG...then baru dapat Oh Mak Kau....


(macam dah jadi topik negara benda ni)