Friday, December 31, 2010

A Big Hug to 2010

Sebenarnya lama sudah berkira-kira mau buat post pasal 2010 or maybe 2011. I mean, there must be something to talk about kan, macam azam ka, kenangan manis or budget 2011 ka. Apa-apa la yang berkaitan. Tapi otak ni rasa blur ja, nothing to share, nothing to tell.

2010 ni best, bukannya tidak best. Alhamdulillah umur dipanjangkan, rezeki pun murah. Bab kenangan pula, memang ada yang cukup indah. Tentang yang pahit pula, tipulah kalau tiada. Kalau ada kenangan yang bikin sakit hati tahun ni, lupakan ja. Jangan terlampau melekat di kepala, diingat-ingat, benda sudah jadi. Mana yang buruk kita tinggal la di 2010 ni, mana yang indah kita bawa sampai bila-bila.



(Habit genggam tangan)

Leaving 2010 put a little bit of heavy feeling to me. Rasanya normal la sentimental sikit bila hujung-hujung tahun ni. 365 hari bukan sekejap beb (walaupun kadang-kadang rasa macam sekelip mata). Banyak benda yang jadi dalam 365 hari ni.

So is there really anything for me to talk about????

Emmm....Emmm...Here's the list tentang perkara yang aku mau buat (atau ubah) tapi ndak dapat buat.

1. Beli tikus belanda..hehe (guinea pig).

2. Potong rambut.

3. Terus tinggal dalam UMS. Alhamdulillah dapat juga kediaman tapi luar kampus la.

4. Exercise and stretching banyak2. Malas bah, plus neighbourhood tempat aku tinggal tu banyak anjing.

5. Pegi kenduri kahwin kawan aku. Ada beberapa orang kawan aku yang naik pelamin tahun ni, tapi sorry juta2 sebab ndak dapat penuhi jemputan.

6. Beli kipas. Ni my mak suruh sampai berbuih tapi ada ja alasan ku.

7. Lipat kain right after angkat kain dari jemuran. Ni tabiat aku rasa sampai bercucu pun susah mau ubah. Mesti kain2 tu aku longgok dulu di katil sampai berhari-hari. (Yup I tidur dengan kain2 baju semua)

Korang rasa boleh tidak, aku buat semua ni dalam hari ni...hehehe.....Yang no.2 tu mustahil la. hehehe.


Selamat menjalani tahun 2011 semua.

7 comments:

Audee Dee said...

yang number 7 kita sama.. huhuhu..

Annie said...

Audee Dee: Puahhhaaa....aku ingat aku ja btebiat bgtu.

ani said...

beli kipas ning...hih
happy new year dear, semangat lebih aku taun baru ni,last sem..lol

♥dG♥ said...

hepi new year n smoga azam tcapai! :D

Annie said...

ani: Haha...nantilah (nah tinguk, malas lagi). Bestnya kau mau habis sudah. happy New Year Ani, all the best

♥dG♥: Insya Allah. Happy new year too, all the best thru out the year.

ANATI SOKI said...

guinea pig!! nk beli? hehehe.. best!! comel!!! ngeeeeee

anat flow kmu ye dear

Annie said...

ANATI SOKI: Saya pun mau...yang gemuk2. Hehe. Tengs. Will pay u a visit.