Sunday, December 19, 2010

Blog yang daif

Best tengok blog yang ada sekarang ni. Buka ja blog-blog diorang ni ada love berterabur, lebah terbang, kucing melompat semua. Gadget, widget, madget semua lengkap.



Then header blog-blog tu semua cantik. Gambar-gambar comel diorang. Memang creative la. Aku? Ada la 2 ekor burung yang statik ja bertenggek di atas tu. Plus pokok renek tu, macam aku ni, rendang ja orangnya. Apa layout tu bagi, aku main pakai ja.

Kebanyakan blog-blog yang pemilknya gadis-gadis muda akan letak gambar-gambar comel, selca diorang. Aku dulu adalah letak sekeping dua gambar. Then delete, then letak, then delete balik. Last-last sekarang ni yang ada cuma gambar profile aku yang kecik di bawah tu. Kalau aku rajin aku letak lah gambar selca aku di dalam post-post. Kalau malas, mengadap la gambar-gambar aiskrim ka, pemandangan laut-lautan ka, random snapping here and there.

Shoutbox ni dulu aku ada letak, tapi aku perasan kadang-kadang shoutbox ni pun cukup untuk buat page aku lambat load. So aku delete ja terus. Apa lagi yang CBox tu, kena post sampai penat, baru dia mau publish. Balik-balik cakap 'Posting error currently blah blah blah'.

Music pun tiada. Dead silent blog aku ni. Teringin juga aku letak playlist lagu-lagu Korea ka. Atau Youtube playlist pun okay juga, aku kan kaki YouTube. Tapi sebelum YouTube to loading, aku rasa kotak playlist tu pun 20 mennettt baru keluar.

Ayat aku lagi la satu macam, buat stress. Skema + broken English + cursing + rojak language = AWKWARD.

FeedJit pun dulu aku ada pakai. Tapi traffic blog aku lembap. Kalau guna kancil di Jalan grabel Sabah ni pun ndak seslow itu. Kadang-kadang traffic yang sama ja 3 hari berturut-turut. Even I get stressful looking at that damn sellooow traffic. Jadi biarlah, bukan ada juga orang menengok blog ni.

All of that, thanks to D*** internet yang kadang-kadang sampai hati bagi aku cuma 23.44 kbp/s punya kelajuan. Well Well Well. That's why I love my house yang di Kota Kinabalu tu. Happily download Youtube, 9 minutes video, HD resolutions dalam masa 15 minit.

Nuffnag? Aku clueless bab NuffNag ni. So no need la comment.

I'm not a super nerd geeky person when it comes to Tech and stuff.

But above all aku sayang blog aku, entries aku, readers aku, followers aku, stalkers aku.

16 comments:

Amirrah Zawani said...

jgn lah sedih.. blog ni pun cantik lah.. comel je header.. blog simple.. tak serabut tgk.. pasal nuffnang tu, join je, boleh dapat duit.. kat blog i ada info pasal nuff kalo u berminat.. :D

Keyyah said...

alololo....xper blog simple tp sweet sgt...

Annie said...

Thanks singgah korang. *lambai*

Amirrah Zawani: Ter'emo' sikit. Keke. Tengkyu Tengkyu. Ada juga kata2 pujian yg dilempar (saya tangkap). Later I the nuffnag stuff in your blog k. Kena tambahkan ilmu ni.

Keyyah: Hehe...Simple dan Sweet. Saya suka. Sob Sob Sob. Terharu pula

sankai said...

sekarang bukan musim mp3 letak di blog..wekwewkewe...btw, aku suka theme yang minimalis dan tidak terlalu penuh dengna grafik mengarut..heheheh

Alisya said...

hai annie...blog yang simple cepat load. kita sebaya la..hehe..saya juga ambil edu..tapi bukan TESL lah..happy blogging :)

azlia mj said...

yes2..
simple pon ok wat..
bkn utk org,utk kote sendiri..;)
Salam perkenalan..
^_^

azlia mj said...

*kite

Annie said...

Omo*Omo *teary eyes*. Terharu. I'm going to hug everyone. Wait, sankai ada.

Sankai: Iyakah? Then aku ikut kata pro. Hehe. Blog aku ni macam terlalu minimal.

Alisya: *hulur tangan salam bakal cikgu*. hopefully blog saya cepat load for your connection hehe.

Azlia Mj: *lambai2*. Tengs2, salam disambut.

farah tetomei =) said...

tak pe blog tak colourful..
asalkan penuh dengan isi..
btw, bes baca entry-entry kamu^^

Annie said...

farah tetomei: Yeahhh awak datang blog saya *bagitau 1 kampung* keke. Tengs sebab suka baca entry.

suwit irOnLady said...

hai awk.. blog awk nie ok jgk la dr sy tau.. blog sy ng xde header nye..adoiii.. malu gle ble kwn2 baru tgk. mklumlah.. sy budak baru blaja..
bawu je nk jinak2 ng blog nie tau..huhu~ header tue smpi skng xbole2 buat.. adehh..:(
senget sblh kiri lah.. kjap2 senget ke knan lah.,.humm..
btw nice to meeting you here!
keep in touch ya!
salam ukhuwwah :)

Annie said...

suwit irOnLady: Xpa lama2 nati terer juga tu. Mesti boleh buat blog yang yang super super cantik. Saya line internet xbagus sgt plus malas. Hehe.

Ok we keep in touch k. Will drop by in your blog regularly. Hehe

raudhah said...

ur blog not daif, its simply stylish like u. Its true dear! Luv it so much. Suka burung 2 ekor yang bertenggek kat situ.

Annie said...

Raudhah: Stylish ka? Maybe burung 2 ekor tu pose2 comel, tu yang nampak stylish tu ehehe. Thanks sebab singgah.

Sha Shakina said...

blog u pun lawa la :) i pun tak creative gak. juz guna je pe yg ada. i pun tak de nuffnag tu. i tk fhm bnd tu dan tk nk fhm. hehe.

Annie said...

Sha Shakina: Samalah kita Sha, xambik tau pasal Nuffnag segala.