Wednesday, December 29, 2010

Let Them Win

Ndak ku sangka, aku akan buat post pasal bola. Ya! Bola Sepak, bukan sukan memanah mahupun Tekwondo bawah 54kg. Then yang aku semangat ni bola sepak tempatan beb. Aku ada juga tengok beberapa game Piala Suzuki AFF ni. Entah kenapa, terlebih semangat kesukanan pula.

Shioook tengok game yang ada terselit sinetron laser ke mata goal keeper di tengah padang. Hohohoho. Aku ingat Cinta Kirana ja drama sinetron aku minat. Rupanya drama laser ke mata penjaga gol pun menarik minat ku. Media negara seberang tu siap jadikan laser la punca kekalahan. Aku yang buta bola sepak pun boleh beza bahagian mana insiden laser and bahagian mana gol sebenar.

Semalam one of Twitter Trending Topic ialah HATE MALAYSIA. Apakah! Adakah! Then aku ndak menuduh, tapi kalau tiada semangat sportmanship tu jangan ditunjuk lagi di Twitter, bikin malu korang juga kan. Sampai orang Sepanyol, Czech Republic dan Uganda tertanya-tanya apa yang terjadi dengan Malaysia. Then, Alexander U-Kiss, one of KPOP Idol pula cuba untuk coolkan keadaan melalui Twitternya. Hehe.

Ada lagi salah sorang yang aku kenal tu bertahun-tahun duduk di Malaysia, then pegi pindah negara seberang tu. Dia tulis CAPS LOCK pula di FB segala kecurangan bola sepak entah apa. Kalau ya pun, U love sangat negara seberang tu, jangan difitnah negara yang pernah besarkan U.

Seriously aku ndak sabar tengok bola malam nanti. All the best untuk team Malaysia.

9 comments:

cikgu ainura said...

follow u.. follow me back :)

kanryu-san said...

yona kata kita bakal cuti peristiwa khamis ni hehehehehe

Annie said...

cikgu ainura: Tengs. Ok

kanryu-san: Alhamdulillah kalau macam tu. Aku mau betul dorang menang ni.

nur adlina said...

follow awak... mintak2 ler msia menang... benci ngan indon... hahhaha... terlbh xcited

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

pagi2 lg dh serang emosi pemain Malaysia. dh xda kerja rakyat indon ni... pagi2 bwk sepanduk "ganyang Malaysia" depan hotel.. waktu skrg pun dh start berkampung depan stadium yg dh nk runtuh tu..what the...

Annie said...

nur adlina: Tengs. Saya pun doa sgt2 Malaysia angkat Piala tu. Geram gila dengan tanah seberang tu. Memang buduh betul.

Ierasz Cik Ira V~,^: Cantiknya nama awak. Ya??? Memang mencari pasal btul tau diorang tu. Teda kerja mungkin, mau kacau orang.

ani said...

harimau muda malaya mmg mantap la! malaysia boleh..heh

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

annie, sy rasa awk junior sy..tp nda tau thn berapa awk ni...sb sy pun br ja grad oct lepass.. satu batch dgn c fiza, chah, n nadiah ka ni?

Annie said...

ani: memang mantap beb...Xpernah2 aku minat bola sepak macam ni,

Ierasz Cik Ira V~,^: Oh yakah...saya baru 2nd year. Kak nadia tu senior lagi hehe.