Monday, December 20, 2010

Mint

Post ni kesinambungan dari entri Persiapan Christmas. Yang ni memang aku plan mau buat. Actually aku plan dari Raya hari tu. Tapi sebab Perisa Mint tu aku tak dapat beli, even tho aku da pusing satu Tawau. Last-last bila aku balik KK, mum text me and said dia dapat beli perisa Mint tu. So yesterday is the day aku dapat laksanakan hasrat aku.

Aku already text Mawar untuk resipi ni. Thanks banyak-banyak. Ingat mau hybrid dengan adunan koko. Tapi last minute change, buat ja guna adunan Mint. Mula-mula bergaduh dengan pewarna, sebab penutup botol tu degil bah. Bikin panas ja. Tengok apa jadi dengan jari-jari......inai hijau.

Then masa letak perasa Mint pun gaduh-gaduh kejap. Mak suruh 4 penutup. Aku pula mau letak 2 ja. Sebab Mawar kata perisa Mint tu kuat. Last-last we agree on 3, it's a win-win situation.



Then Aunty (again) yang tolong buat adunan. Tengok warna dia. Ohhh suka. Buat sikit ja adunan tu. Takut the result is not as good as we expected.



Yeahhh biskut yang siap. Not so beautiful, sebab ada budak 6 tahun join pegi bentukkan biskut (again keke) and the taste is...............YUMMY.



4 comments:

ieMa ackLes said...

hantar kt sni skt..
hikhik

Annie said...

Boleh no hal, satu buatkan 1 balang lagi untuk awak. ^^...Tengs commentnya

Sha Shakina said...

hehe. rajinnye buat kuih. sha lnsung tak tahu pape. hehehe. :))

Annie said...

Sha Shakina: Sha download ja resipi, then tuang2 mana yang patut. Insya Allah jadi hehe