Friday, December 17, 2010

Panggilan yang tak penting

Beberapa hari sebelum final exam saya selesai hari tu, saya adalah lepak-lepak di library, alone. So basically saya just menghadap laptop, alone, with no books on the table, looks very approachable right?

Saya memang noticed ada sekumpulan pelajar-pelajar Master di depan meja saya. Umur baya-baya parents saya. Dalam 5-6 orang macam tu, sorang wanita. Diorang pun tengah cerita kosong rasanya, with loud voices. Tapi memandangkan I don't really study masa tu, so I'm fine with it.

Then salah sorang pelajar Master dari meja tu, tegur saya. Siap tegur dari meja sebelah lagi, ingat restoran ka.

Pelajar Master: Ambik jurusan apa kau dik.
Saya: TESL
Pelajar Master: Ahhh!!! (menganggu orang library ja tau)
Saya: TESL (kuat sikit dari tadi)
Pelajar Master: Ooohh bolehlah buat Assignment ni kan?
Saya: Boleh ja.

So saya kira niat diorang semua ni mau suruh buat Assignment kan. Why not? Duit bah. Then one of the them approach me minta number phone. Masa ni dia dah tukar meja and duduk depan saya.

Pelajar Master: Apa kau buat?
Saya: Teda juga, online.
Pelajar Master: Mau minta tolong buat Assignment bah, nanti kami bayar lah. Kami ni buat Master.
Saya: Oh okay.
Pelajar Master: Ada kawanmu ambik Master?
Saya: Ada cousin sorang, di SST.
Pelajar Master: Eh!! iyakah. Yang pakai kereta blah blah blah. Blah blah.
Saya: Bukanlah.
(masa ni number talipon sudah bertukar-tukar)
Pelajar Master: Bila mau bincang ni?
Saya: Ala, saya mau balik sudah ni, flight besok pagi.
Pelajar Master: Iyakah? Ndak pa lah, nanti ada apa-apa saya contact kau.

Then malam tu dia start call saya, tapi saya tidak angkat. Malas, lagipun busy packing. After 2 missed call macam tu, dia give up. So rasanya not important pun.

Selepas beberapa lama, tadi pagi....5.22am, my phone ringing, very loudly. So I was like gosok-gosok mata and tengok screen phone tu

Samdol (bukan nama sebenar.)
019+++++++

Siapa lagi bah si Samdol ni, kawan di UMS, saudara jauh aku, kawan sekolah (ngam2 ada juga kawan sekolah menengah sama nama dengan dia). Then ingat punya ingat, oohh student Master tu. Apa ni call pagi-pagi, then siap missed call beberapa kali lagi. Penting sangat ka?

Muka baik macam mak bapak aku, pakai smart-smart, kalau mau ganggu orang pagi-pagi memang spoil betul.

5 comments:

Hope Morroe said...

hehehe..ada la kenalan baru??hahaha..kcu mimpi jak 2..=)

Annie said...

Hope Morroe: Thanks singgah. Boleh jadi alarm juga. Xmau buat kenalan nanti lewat malam atau pagi-pagi dapat call. Hehe.

sankai said...

cerita mu ini memberikan aku idea untuk mendapatkan nomor telefon orang. hahhaha...kudos.!!

Annie said...
This comment has been removed by the author.
Annie said...

sankai: Hehe... ini kes mintak no telefon jg ka? Muka ku memang ada tulis 'SEDIA DITIPU'. hehe.