Sunday, December 12, 2010

Pengalaman photoshoot UMS

Ingat lagi entry ni? Hehe. Actually lama sudah mau buat post ni, hari ni baru bertekad mau buat. Next posts akan lebih banyak pasal entries yang saya xsempat post dalam tahun ni. Memandangkan 2010 bakal labuhkan tirai, so maybe saya akan post aktiviti atau kenangan sepanjang tahun ni.

Semester lalu me and few friends dapat peluang untuk terlibat dalam photoshoot prospektus. Walaupun cuma prospektus UMS yang silih berganti tiap batch tu, tapi tetap pengalaman berharga. Siapa bagi peluang macam tu kan. Thanks to Grace and Jen dari PERMADIK. Firstly, jom tengok gambar-gambar di bawah.





Ni buku Panduan Perpustakaan 2010/2011 yang diedarkan masa Minggu Suai Mesra (MSM) tahun ni.


Buka muka surat 2 di bahagian 'Waktu Pembukaan'. Tadaaa...ada orang tengah pura-pura khusyuk tengok skrin komputer, padahal skrin off.


Muka surat 14 pula bahagian 'Perkhidmatan Berbayar' ada tangan someone yang familiar. Masa tengok gambar ni aku lupa-lupa ingat sama ada ni tangan aku atau tidak. But I think that is my hand.


Muka surat 28 pula bahagian 'Direktori' ada sekumpulan pelajar pendidikan tengah ketawa-ketawa fake. Keke.


Tapi melihatkan close up aku ketawa, rasanya ni bukan fake. Sebab semua kedut-kedut terkeluar.


Now the one I'm really grateful, dapat satu page penuh di sebelah peta lokasi. Walaupun cuma peta lokasi yang berwarna dan muka aku black and white namun this is super great.


Mari tengok Buletin SPPS pula (Sekolah Pendidikan dan Pembangunan Sosial)

Tengok muka surat 21, di bawah artikel 'Malaysian English as Lingua Franca Among Malaysian Can Be Legitimized Under Malaysia Concept?'


Muka sahabat-sahabat SPPS. Maybe sebab gambar ni xda pelajar India so xlepas untuk Prospektus.

Terima Kasih UMS, SPPS, MPP, Permadik (terutamanya Grace and Jen), rakan-rakan yang lain sebab bagi peluang ni. Terima Kasih juga bagi peluang ambik gambar untuk etika berpakaian saya dan rakan-rakan yang di post di Facebook Permadik. Hargai sangat-sangat. Mudah-mudahan ada lebih banyak peluang macam ni untuk rakan-rakan yang lain.

11 comments:

Sha Shakina said...

hehe. best kan photoshoot? rse cm jd model jap. hehe.

2+2=5 said...

wahhh...nampak sonok...:p heheheh walkin2 baca entri n follow..=)

Annie said...

Sha Shakina: Best Sha. Model buku panduan ja la. Keke. Uncle photographer siap guide2 lagi macam mana mau senyum. kekeke...

2+2=5 : hehe, iya memang best. Thanks byk2 singgah sini. hugs.

Audee Dee said...

tangan yang bercincin looks familiar.. Lol..

since when the "tangan" is more good looking than the face? >.<

Joan J.T said...

eh.got my face la,, hhahaha

cik kedondong said...

jalan2 melawat jugak..
jalan tengok gambar.
heheheh

Annie said...

Thanks semua singgah..Happy. Sob Sob Sob.

Audee Dee: So kalau yang bercincin tu U. So aku yakinlah yang berpen tu, aku. Keke. Tangan U cantik babe, tapi muka u cute, rasa mau cubit keke.

Joan J.T: Yang rambut panjang lurus duduk ramai2 tu, siapa lagi kalau bukan Miss Joan. Keke

cik kedondong: Thank U Cik Kedondong. Mesti Cik Kedondong ada great sense of photography kan. Hehe.

syamin ariffin said...

Woahhh..Aweshemmmm!!!!..
Jd model lahh die..=D

Annie said...

syamin ariffin: Hehe. Ni pun bleh kira model? hehe. Model buku panduan namanya. Tengs singgah Miss syamin.

BlueberrY CheesE said...

bestnyer! ^^ femes taw. =p syok la UMS. 2x g sana, rasa rindu nak g lagi. huhuh. ums cantik. sabah cntik! rinduuuuu. huhuhuuh

Annie said...

BlueberrY CheesE: Oooh pernah pegi UMS. hehe. Alhamdulillah dpt pujian juga uni and negeri yang jauh ni. Lain kali kamu datang, inform saya...ble kita jumpa.