Monday, December 06, 2010

Persiapan Christmas

Bangun-bangun ja hari ni, tengok ada satu adunan biskut. Aunty tengah uli biskut makmur. So aku pun pegi sebok-sebok la juga. Adunan tu nampak sikit ja tapi sampai kena jet-lagged juga aku. Lama ndak membuat biskut mungkin. Raya lepas aku balik cuti rilek-rilek ja.


ada makcik pakai baju doraemon tu pun join sekali menguli

Apa kena-mengena dengan Christmas? Actually biskut ni my mum and Aunty buat untuk family friends yang sambut Christmas. Family friends ni memang rapat dengan arwah nenek dulu. Respect dengan my mum and aunty sebab walaupun both of them busy woman, tapi tetap luang masa untuk buat biskut.

Hari tu terdengar conversation my mum dengan wife Uncle John (the family friends I'm talking about). Dia kata 'no need la bayar, just beli bahan-bahan then hantar ke rumah'. Maybe Uncle segan dengan my mum. Uncle John ni Iban married Dusun. Hehe. Tapi sambut Christmas di Tawau.

My friends yang tengah busy buat persiapan Christmas tu, busy shopping, masak cookies, hias tree semua, enjoy you guys punya celebration. Nanti during Christmas don't get drunk too much hehehe.....Enjoy the celebration with your love ones.

Ni boleh kira 1 Malaysia juga???

12 comments:

zhouleen said...

kazen sya kata..kasi ktawa aku tguk komen mu..so my komen is ...NGAHAHAHA! follow along then...hehe.
anyhow..MERRY X'MAS to e'one either to those ppl celebrating it or not.

Sha Shakina said...

boleh kot dikira 1 Malaysia. Hehe.

liyana said...

sedapnye.. suke sgt biskut makmur.. tp yg inti kacang tu.. :)

Sherry said...

1 malaysia! :-)

Zulkifly Omar said...

1 malaysia sngt heheh... best ooo tapi nanti sa balik juga smbut xmas.. hehe

Annie said...

Thanks semua sudi singgah. *lambai dengan terharu*

zhouleen: hehe. Aku ketawa ckit ja keke.

Sha Shakina: Rasanya boleh kan. Hehe..Ada la tempias2 1Malaysia tu.

liyana: Nasib awak jauh, kalau x, kita kasi hehehe.

Sherry: haha..I thought so.

Zulkifly Omar: Thanks, semangat 1Malaysia ni...Merry Christmas, Happy New Year and happy Holiday in advance

Sha Shakina said...

I de tag ur name kt my blog. nnt u tgk ye. thanks :)

Annie said...

Ok Sha, dah buat.

liyana said...

ala pos la kt sini.. lalalla

Annie said...

liyana: hehe. Next time sy buat makmur, sy pos. Dengan hati yang senang, bagi ja alamat.

liyana said...

hehehe mekaseh... gurau jelah.. :D

Annie said...

liyana: hehe...no problem. Apa salahnya kalau kita kongsi kan. hehe.