Monday, December 27, 2010

Result Sem Ni

Result dah out. Selepas mengrefresh portal UMS, which is SMP sebanyak 8 juta kali dan menglog in, log out sebanyak 3 juta kali akhirnya dapat jugak aku check result. Memang UMS kotakan janji tahun ni, walaupun jam 6 lebih baru aku dapat semak result, tapi janji tanggal 27 tetap ditunaikan. Result aku? Alhamdulillah, naik sikit beb. Terharu ni.

Result paling aku risau, of course foreign language aku. Ada minor problem assignment, so aku budget2 mesti susah mau score. Ni la masalahnya kalau ndak pandai membaca soalan. Mata maybe juling-juling masa baca soalan, padahal assignment tu sudah 2 bulan di bagi, aku cuma sedar yang aku salah baca soalan masa mau hantar, itupun kawan yang tolong sedarkan. Memang WTFish betull.

Aku masih berkira-kira sama ada mau extend cuti atau tidak, tapi ikutkan hati mau stay seminggu lagi di rumah (kalau ikutkan hati semua pun mau tambah cuti). Pengalaman sem lepas mengajar aku bahawa kuliah di minggu pertama, almost 99.99% tidak ada. Miahaha.

So aku masih dalam proses fikir-fikir bila mau balik KK. In other words aku masih dalam proses, mata melekat di TV. Hehehe. Then aku dapat tahu juga yang takwim baru UMS untuk 2011/2012 belum confirm lagi. Maknanya cuti May-Sept tu not sure lagi. Hopefully cuti yang UMS putuskan nanti sama dengan takwim KPT. Aku mau betul puasa di rumah.

12 comments:

AF said...

congratulation on ur result sayang, best nya dpat naik result.. hehe happy me dngar :)

extend ja la dear sbb:

1) first week slalu class cancel
2) klu ada pn cuma introduction, sesi kenal2,n etc. x dtng pn x effect snagt.
3)habis tu lama lgi baru cuti, so apa salah nya extend sikit.
4)klu x extend, nnti klu class cancel, mesti fikir "klu tau bgus aku extend"
5)ada extra time dgn family :)

miahahaha, mengajar yg bukan2 pla..
hehehe main2 ja ya :P

raudhah said...

salam..

tahniah, anda ditag utk award oleh saya.

gi amik kat blog saya.tq.

raudhah said...

Seriously speaking, i'm really luv the way u design ur blog.

Simple, stylish as well as u dear. Keep it up dear! =)

raudhah said...

i folo ur blog bcoz it so simple.

check it out *113

Annie said...

AFJ: Thanks. Ni buat tambah mau extend cuti ni, malas mau balik awal. Sunyi juga tu UMS nanti.

Raudhah: Thanks sebab sudi suka design blog ala-ala style papa kedana ni hehe. Ok nanti saya tengok tag tu.

ani said...

congrats dear! buat lebih elok lg next sem ya ;)

Sha Shakina said...

congrats annie :)

mommieZee said...

congrats anne...marila balik lambat..hehehe

Balqees Amanda said...

owh result saya sem gile jahanam..jatuh terok..semua pasal final projek..WTFish jugak!!!!!!!

Annie said...

ani: Thanks ani. Insya Allah, Adrenaline determination tengah memuncak, hope kekal la sampai habis. hehe

Sha Shakina: Tengs babe...

mommieZee: Ok mommie, setuju untuk sama2 balik lambat...hehe tengs.

Balqees Amanda: owh no, feel bad 4 U. Saya faham, masa result saya lintang pukang pun rasa WTFish sgt2 hehe.

kanryu-san said...

uhu.....cuti 4 bulan tu tiada kena-mengena dgn aku...sedih....mau cuti panjang jugak sampai otak ter-block huhuuh

Annie said...

kanryu-san: haha..sedihnya tinggal d UMS 4bulan tu. Aku rasa kalau btullah cuti 4 bulan, bukan stakat otak block, otak hilang ndak tau letak mana keke.