Thursday, December 30, 2010

Such a great match

Selepas aku dapat tahu bahawasanya Khairul Fahmi Che Mat berumur 21 tahun, tiba-tiba aku rasa gloomy sikit mengenangkan usia aku yang semakin kurang remaja. Hahaha. Kalau kau ndak kenal siapa tu KFCM, bagus ndak payah jadi rakyat Malaysia la.



KFCM siap jadi Twitter Trending Topic. Cewek-cewek Indon tu minat dia, siap cakap ganteng apa semua, agaknya Luna Maya pun mungkin akan terminat dia. Hahaha. Hebat la U brader. Man of the match.

Hari ni aku bangga, sebangga-bangganya sebab Piala Suzuki AFF tu milik Malaysia beb. Alhamdulillah. Hohoho. Biarpun laser Ultraman jelas nampak kena muka KFCM, tapi beliau ndak bising-bising and mintak time-out. Ndak macam si Markus pelakon sinetron di tengah padang tu. Blah la.

Yang lucunya, bapak aku punya ramalan tepat gila. Dia cakap hari tu main di Malaysia 3-0, then di Indonesia nanti 2-1. Dia siap cakap 'kalau bertaruh ni, menang sudah'....hahahaha........(pa you're not serious kan). Then lepas gol tunggal Malaysia tu, korang perasan tak yang stadium macam gelap sikit. Bapak aku agak, dah kena sabotaj. Hahaha.


Tapi part paling best kita CUTI UMUM (31st Dec 2010)......Yyehaaaaaaaaa. Such a great way to end our year. Alhamdulillah.

8 comments:

Enche' Kucing said...

bertaruh/berjudi itu haram,hehehe :p


tahniah MALAYSIA!!

Annie said...

Enche' Kucing: Saya sedia maklum...hehe.

kanryu-san said...

hahaha, semalam Yona asyik teriak2 aku pun ikut nervous jugak...aku pun perasan trending semalam....Khairul Fahmi, garudafightsback, loveindonesia aish mcm2 lah....tumblr pun mcm trending jugak...dorang post gambar org melompat2 lucu plak aku tgk....hahahahah

Kasian jugak ku tgk penjaga gol kita smlm,...penat dia struggle habis2....anyway, wpun cuti nanti ni teda kaitan dgn aku....happy holiday & congrats Malaysia!!!!

ani said...

d kafe tmpat aku tgk lagi lawak ning..adakh skrin besar tmpt kami tgk,bdk2 p kasi laser tu indon punya keeper..ahaha

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

awek dia pun cun la... follow la http://jejariruncing.blogspot.com/2010/12/video-love-story-khairul-dan-elya.html

Annie said...

kanryu-san: Haha. Best kan. Sebelum ni lagi teruk trendingnya. Aku rasa MVP patutnya keeper kita.

ani: Hahaha. Lawak2. Bestnya tengok ramai2 di kafe. Semalam laser tu tepat gila kena KFCM.

Ierasz Cik Ira V~,^ : Dah almost khatam blog gf dia hahaha.

mR. aRroganT said...

semalan ultrman xdatang... jd laser sapekah itu?? jeng3~~ hehe

Annie said...

mR. aRroganT: Haha...Laser berkat kot. Hehehe...