Saturday, December 04, 2010

There's gotta be more to life


Hari ni day out dengan cousin2 and aunty. Masa on the way mau pegi breakfast, my 6 years old cousin tiba-tiba tunjuk kucing and kata 'KUCING FREE'. Ooooo_oo...stray cats dia gelar kucing free.

Ok Ok bukan ini main point cerita sebenarnya. Bila hujung tahun kepala makin banyak pikir. Umur yang makin ehemm kurang remaja. My biggest fear is my age. Bakal 23, aku sudah mula rasa beban yang banyak, banyak refleksi umur-umur sebelum ni. Lepas belajar, grad, kerja, kahwin etc etc etc. Life can only offer that? Bukan ndak bersyukur tapi there's gotta be more to life kan.

My cousin pun maybeee sependapat. Antara conversation paling gila kami luahkan bersama 'Jom tempah ticket pegi Seoul and apply Job sana. Tapi di sebalik kegilaan conversation tu, maybe ada silent dreams dalamnya. Who knows kan?

I never have regret in my life. I just wish I try harder, dream higher, hope for more. I'm too relax in my past....



14 comments:

ani said...

betul tu ning...aku pikir pasal ni masa praktikal..hoho
"lps kerja, xkan ini ja benda aku buat sampai ke tua.."
hmmm

Annie said...

Ani: btul tu ani....dulu2 ndak juga aku fikir banyak, tapi sejak akhir2 ni ada ja yang buat susah hati.

Sherry said...

we dunno wat 2moro brings..mungkin better dari hari ni, mungkin jg tidak..hmm~

iday said...

bila umur bertambah,waktu kita hidup kita kat dunia ni pon makin singkat,,padahal banyak benda lagi kita nak capai lam hidup:)

Annie said...

Sher: Yup tomorrow is an unpreditable situation...But I hope, I plan better..Who knows what it might turn out.

Iday: Btul2, byk sgt benda yang rasanya mau dibuat dunno it's the right time ke, or maybe I'm too late. Thanks for dropping by.

sheschocoholic said...

nice blog dear! ;)

.:: dieylah :: said...

nice pic.. ^^

grOundnUt said...

tumpang lalu...hihihihihi...kat sana nasik putih pon RM12 hengget...my company send one of my officEmate...dorang yang citer lerr...^^'

hazwani yusof said...

bila dah berusia, pemikiran pun kena setaraf dengan usia, banyak halangan yang perlu ditempuhi,anyway, nice pic :)

Annie said...

Thanks semua sudi singgah blog buruk ni. hehe

sheschocoholic: Thank You.

.:: dieylah :: : Thank you. photo yang xkan survive tanpa photoshop.

grOundnUt: Dialu-alukan. Mahalnya...living cost yang sangat tinggi...

hazwani yusof: Iya...halangan makin sukar, dunia mula nampak menakutkan hehe.

Eyra. said...

nak pegi Seoul? nak ikut :P

Annie said...

Eyra: Jom kita pergi berdualah...

NorAzalya said...

i rse u lg comel la dlm pic tu.

Annie said...

NorAzalya: Hehe...maybe photoshop tolong hehe. Anyway thanks singgah. hugs.