Saturday, January 15, 2011

Hari-hari hujan.

Ehem ehem test suara. Saya Anne ingin melaporkan cuaca dari Kota Kinabalu. Cuaca saya ramalkan hari-hari hujan. No doubt, akan hujan juga. So normallah kalau roomate/housemate tiba-tiba call atau text suruh angkat kain. Kadang-kadang terautomatik (terbuat kebajikan) angkatkan kain orang. Lepas tu hujan bukan alang-alang, lebat bah. Seriously it can kill people. Hujan pun senget-senget turun sebab angin kuat betul. Pandai-pandai ja aku bilang hujan senget, term kampung betul.



And, and, and the biggest mistake I did yesterday is tinggalkan payung dalam kelas. Ni lah kalau terlebih ketawa dalam kelas, ngam-ngam kami buat lawak pasal payung. Padan muka, payung tu juga tinggal. So sekarang terpaksa beli payung baru. Ada kenangan tu payung plus mahal lagi, kenangan time masuk UMS dulu. Hopefully masih ada lagi di kelas. Jangan lah dicuri orang, musim hujan ni lah kes curi payung menjadi-jadi.

Gara-gara tu payung juga ada beberapa group of boys pegi buat ayat tackle 'iih cutenya payung macam tuannya'. Nahhh ndak aku bterima kasih dengan payung ku. Terus terhutang budi sama tu payung. Okay sampai situ ja kes tackle mentickle. No further moves seperti tukar nombor, angkatkan beg aku, puji kasut aku pula, lawan dengan naga, menghapus sihir, bersms, lawan dengan alien, cari dragonball ataupun berkenal-kenalan.

Then time hujan jugalah aku rasa bersalah yang teramat bila call Pizza and McD. Sorry guys, I didn't meant to put you thru hard times just because of my 'lazy-to-get-dinner' attitude. Sudahlah baju budak Pizza ni merah, nanti dipetir tengah jalan kan kesian. Minta-minta selamat la diorang kerja time cuaca buruk gini (supaya aku pun kenyang)...

7 comments:

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

nahh..kalau ada dak pizza takpun mcd kena petir dlm ums, tau da tu angkara siapa.. haipp..pemalas sungguh..:p

aRlen said...

d uitm cni pun hadap benda yg sama.trpaksa ari2 prepare payung dlm beg.Hujan 2 pla suka btl trun time ptg2,ngam2 pas hbs kelas.'right timing' btl.haha.:-D
anyway,sy tag kak Anne ya..http://arlencitaamylia.blogspot.com/2011/01/another-tag.html

Annie said...

Ierasz Cik Ira V~,^ : haha...ndak tau la knapa cam buaya melintang ja d rumah ni..hehe makan pun malas.

aRlen: Hah btul kan. Everyday pun hujan lebat. Payung is a must. Ok tengs nanti saya jenguk.

luvYOU said...

hujan dan amat sejuk =_=!

follow awak okeh :)

n u r k i m a said...

ujan2 best tdo ni..

Sherry said...

hujan owh hujan..mengapa engkau turun..hehehe

Annie said...

luvYOU: Tengs sebab follow..hugs

n u r k i m a: hehe yup sangat nyenyak.

Sherry: Dia turun sebagai rahmat tapi kdg2 menyusahkan jg hehehe.