Wednesday, January 19, 2011

I Don't Intai

Bila masalah clash sudah settle kita boleh luangkan masa lebih untuk wasting time. Bukan aku clash, kelas bah yang clash. Finally boleh duduk and tidur dengan tenang tanpa perlu fikirkan dialog-dialog untuk dicakap dengan lecturer supaya dia bagi izin untuk tukar kelas. Setiap malam asyik termimpi cakap sama lecturer, mandi pun ndak basah, makan pula terlampau kenyang. So finally lecturer yang Jjang!!! bagi aku tukar kelas.

I love my ignorant. Aku bukan suka-suka ignore orang tapi aku ada ignorance sendiri. Contohnya, I refused to remember a lot about my school days. Usually bila bf aku tanya 'ingatkah kawan kita si ini, si itu...' usually dengan cepat aku akan jawab 'NDAK'. Malas fikir panjang-panjang untuk ingat orang. Maybe kalau aku ambik masa 5 minute untuk fikir aku akan ingat. Betullah cakap orang, benda bila selalu diamalkan akan jadi habit. So bila amalan 'saja-buat-buat-lupa' tu jadi amalan akhirnya melekat jadi perangai.

This kind of ignorance dah lama aku developed. Perlahan-lahan aku cakap dengan diri 'apa-apa pun jangan ingat'. Aku ndak da motif pun buat ni atau sebab special kenapa aku suka buat-buat lupa, tapi bagi aku

'Kalau orang tu penting sangat mesti aku akan sentiasa ingat'

Tapi kalau fikir sejenak apa pun ndak ingat, then I just said 'I do not remember' and I will continue not to remember. So sekarang I don't have much memory about school. I remember a few but it's getting blurry. Very blurry and I don't feel guilty about it.

Ada orang jenis terlampau penyibuk. Si ini kahwin sama siapa, si ini buat apa, si itu kerja mana semua dia mau tau. Padahal dia bukan kenal sangat pun. Yang dia pigi stalk pun bukan kenal dia. Hahaha. Kalau yang di stalk tu tau yang orang menyibuk pasal dia, mesti dia bangga. Believe me, aku pernah dapat tau silent-silent readers aku siapa, bangga bah sikit-sikit. Terus rasa macam dapat award penghargaan. Siap mau buat 'Thank You note'.

So it's either I noted that i'm a reader or I just don't read at all. Personally aku jarang stalk blog orang. Kalau aku betul-betul minat baca, atau kawan aku kah, aku akan follow. Kecualilah someone kill people, someone is gay, someone is dying, then baru berbaloi untuk di stalk. Lain-lain hal, so not my hal, so no need to jaga the tepi kain.

5 comments:

Farah MR said...

u r soo the opposite of me..
sy suma nak tau n still igt dgn clearnya kejadian yg berlaku tym skul..hehe

Sherry said...

hahaha..sy pla cepat lupa muka org..kadang kala bikin susah bla tjumpa sepa2 yg termasuk dlm golongan yg sy sd x ingat..

Annie said...

Farah MR: Haha Yin Yang sort of. Hehe..

Sherry: Muka maybe me ingat but memories (especially with details) mmg susah mau ingat.

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

damn true! terutama di FB. ya ampun punya byk stalker! i had my lesson. masa study dulu, once pernah pinjam this pendrive, sekali cucuk, terus adobe photoshop scan, kuar my gambar2 d FB.. yg best tu, dia xingat pula dlm pendrive tu byk gmbar me.. hahaha lucu ok.. ada gambar dr zaman tok kaduk lg.. dunia ini ramai stalker tau!

Annie said...

Ierasz Cik Ira V~,^: Ya Kak Ira, saya heran tau bikin apa juga diorang pg menstalk profile2 orang. Sanggup pigi add wpun tdak kenal, then pegi scroll gambar2 orang.

Nah ini kes kedapatan. Dia pura2 ndak ingst mungkin sebab malu sudah kan.