Monday, January 24, 2011

Lepas kelas, main dat.


Frankly speaking ni antara kelas yang paling tunggu. Akhirnya minggu ke-4 baru dapat hadir kelas ni. Cuma tinggal 1 sem ja lagi untuk ambil foreign language ni. Mudah-mudahan lepas, ndak sangkut di mana-mana.

FYI, lecturer aku kali ni first degree di Arab Saudi. Nahhh...masa dengar dia bagitau terus goosebump satu badan. Lepas tu dia cakap major dia Phonetic. Phonetic ni bidang sebutan. So bab-bab sebutan orang ni dia sensitif sikit. Habislah, habislah, habislah..... Sudahlah aku ni dari kelas tahap 1, asyik terketar-ketar ja membaca, ndak pernah confident.

Lepas ni mesti aku orang yang selalu kena sound dalam kelas sebab sebutan hangkang. Bear with it (ada beruang ka dalam kelas???). No!!!. Tahan ja lah, namanya belajar, mesti buat silap kan. Tebalkan muka sampai 3 inchi. Jangan simpan dalam hati kalau kena tiaw oleh lecturer. Satu sem ja lagi anne, satu ja lagi.

Assignment pun sudah dibagi. Right away after CNY kena hantar. Kali ni kena buat Kamus Bergambar. Dia kata, dia akan tunjuk dengan anak dia. Kalau anak dia suka dengan kamus kami, tinggilah markah. So Ain kata, kita letak gula-gula each page, biar anak dia happy. Brilliant kan idea dia.




Ok kenapa aku letak tajuk 'Lepas kelas, main dat'. Actually dalam kelas kami ada dat, so lepas kelas boleh main dat ramai-ramai. Ajak ustaz sekali. Kalau aku prektis tiap kali habis kelas, by the end of this course boleh jadi pro beb.

4 comments:

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

kelas arab? PPIB? serius ade dat?

fiq said...

fiq pernah main tapi dart tu x pernah lekat pun kt papan nyer. asyik kena dinding je. abes berlubang dinding. hehe..

n u r k i m a said...

lau camtu nak pegi kelas ari2 la lau dalam kelas ada dat..

Annie said...

Ierasz Cik Ira V~,^ : Di galeri PPIB kami tu, macam tempat stor jadinya kelas tu sdh. Maybe diletak2 ja tu dat di situ.

fiq: Memang susah, mine melekat juga di papan, tapi main tipu la, sebab lempar dari dekat.

n u r k i m a : Hehe jadi motivation untuk pegi kelas.