Monday, January 10, 2011

Subjek tertangguh.

Updating from library, oowwh I miss library. Officially pegi kelas untuk sem ni. Kelas pertama ialah Etika Golongan Professional. Kalau rasa diri tu bakal professional, well dipersilakan. Pegi kelas dengan kawan aku, DD.

Subjek ni patutnya aku ambik masa 1st year tapi tertangguh so aku pegi la ambik sem ni. Jadi of course la majoriti dalam class ni budak junior. Hahaha. Sebelum2 ni juga kelas PPIB kan selalunya di DKP tapi entah kenapa sem ni diorang buat di SKTM (Sekolah Kejuruteraan & Teknologi Maklumat). Sudahlah sekolah tu isolated, jauh, besar, ndak strategik...bikin susah ja.

Masa jalan ke SKTM ni macam terasa diri ni student engineer pula haha. Mula jalan ja dah start panik macam mana mau sampai ke BT10. So aku and DD ni pun ala-ala tourists sikit pegi tanya pakcik sekuriti. Jauuuuh bah dari foyer. Kalau ndak bertanya tadi confirm sesat di jalan.

Bila first kelas ni confirm la suruh buat group kan. Aku and si DD ni pun entah napa macam malas betul bergerak cari group (tanya pun tidak). Kami duduk diam-diam and tunggu orang ajak. Hahahaha. Banyak jugalah yang mengajak, kami main hantam ikut ja. Asal ada kumpulan.

So my 4th sem officially started. Gung gum hae....I got a feeling that this sem akan berlalu dengan pantas.

7 comments:

Farah MR said...

sy pun ada jugak subjek tangguh..titas dgn alam n manusia..titas baru amik sem ni..yg lg satu tu clash..terpaksa amik time 3rd yer nnt..hohoho

Annie said...

Farah MR: Ndak pa TiTas senang ja tu fara. Yang alam n manusia tu macam susah ja bunyinya.

Sherry said...

perkara lazim 2 Anne d awal2 sem..sibuk ngan urusan subjek2..

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

hhehe..SKTM? sekolah hong kong tu...yg best, surau dia. ndak ramai org.. ramai student non muslim kn..jd mcm terjaga dia punya surauu... dulu k.ira pun pernah ambil course urus bina komp situ..sesat okie! haha

Annie said...

Sherry: Ribut-ributan sikit sem ni Sher hehe.

Ierasz Cik Ira V~,^: Oooh Kak Ira gelar sekolah hong kong ka??? Nanti sy gelar gitu juga la. Saya ndak juga sesat, btanya kunun sama sekuriti. Tapi tu pacik sekuriti cakap kuat2 sampai semua d foyer tengok kami. Keke.

Ierasz Cik Ira V~,^ said...

mmg la... skandal sktm akak yg bgtau..dorng pun pnggil skolah dorng skolah hong kong.. hahaa.. haihzz rindu sekolah tu...final sem byk spend days kt sktm.. haha.. aman kok!

Annie said...

Ierasz Cik Ira V~,^: Hahaha...lucunya. Sesuai pula. Looks forward in having a great time in SKTM juga la...walaupun bkn sekolahku hehe.