Wednesday, February 09, 2011

Ni discussion budget budak TESL

Credit to Ain sebab buat post ni dulu.

So aku buat sequel yang lebih specific. Aku dengan dia ni ada satu benda yang ndak boleh ubah. Kalau buat discussion mesti orang ingat bergaduh. Aku sedarlah suara kami tinggi, tangan dia dah start keluar. Tapi kalau setakat buat discussion budget sekolah rendah, baik simpanlah opinion tu.

Macam tadi juga masa kelas ethics, group kami agak besar, so jarak bulatan dalam group tu pun jauh. So aku up lagilah suara aku, dia pun kasi naik volume lagi. Then ada student lelaki yang menyampuk, kalau menyampuk tu nak menyumbang idea ndak pa juga, ni cakap 'ok ok jangan bergaduh'. Siapa yang bergaduhnya samdol oiii. Kalau aku bergaduh bukan pakai mulut. Aku sinsing lengan baju, buka bunga-bunga judo and lari.

Berapa kali sudah kami ditegur begitu. Seriously kalau bercakap lemah-lemah memang aku ndak dengar la. First thing first yang aku suka ialah suara. Bab isi, perkara kedua. Kalau suara kau romantik sangat cik akak, buatlah opinion sehebat menteri sekalipun aku ndak kan dengar.

Kalau berani menyampuk la and volume up lagi discussion tu.

Selagi kami dua orang belum baling buku at each other maknanya kami masih discuss la tu.

4 comments:

dwaty said...

muka kamu sebijik macam kawan saya... saya pun sabah juga...

SimplySeoul said...

dwaty: Am I?? Hehe...ada kembar ni hehe.

EJA said...

wah..org sabah bah ni..btw..follow!

SimplySeoul said...

EJA: Iya orang tawau hehe...tengs