Sunday, February 13, 2011

The unlucky person in Pesta AngPow 2011

Align Center
jangan ditanya kenapa badan nampak debab

Thumbs Up untuk urusetia Pesta Ang Pow 2011, memang best. Part paling aku kagum sekali, sharp 7.00pm event dah start. Kau tau lah kan, biasanya menunggu VIP la, delay sana sini. Tapi ni ndak, VIP ada ka, sampai ka, perfomance semua jalan terus. Yang ndak bestnya, bila jam 6.40pm baru dia bagi student masuk. Dewan Canselor masa tu dah pack. Walaupun pada awalnya kami berbaris tapi kau taulah budak UMS ni....

Milah: Eh Jenab baru datang, sinilah baris depan ku, ndak pa bah

Akibatnya barisan bukan rupa barisan kalau yang memotong tu beratus orang. Terjadilah episod duka sekali lagi, apabila terpaksa berebut masuk. Sebelum masuk juga ada urusetia yang tolong lapkan payung.....yup they did that. Masa ni tengah hujan lebat. Masih tertanya-tanya apa motif lap payung tu? jaga kebersihan? Apa pun terima kasih yaa.


stage UMS malam tu, Dewan Cancelor never failed to impress me.

So in Chinese culture, you boleh expect la what kind of perfomance diorang sajikan. Walaupun aku boleh expect apa yang bakal aku tengok sepanjang almost 5 jam tu tapi not even 1 performance failed to impress me. Antara perfomance dia:

Acrobatics (lipat2 tulang semua)
Chinese Orchestra (it's a very 1 Malaysia orchestra from KK High School)
Lion Dance (yang ni best gila, cute lion dance nya)
Sand Painting (ni highlight perfomance. Kalau siapa-siapa pernah tengok rancangan StarKing mesti tau apa ni Sand Painting. Walaupun dia perform sampai 20minit tapi mata aku ndak lepas dari screen, sangat2 BEST)
Chinese Dances
Chinese Opere (ni pun best, yang skill changing mask tu)
Wushu (ka Kung Fu?? Ntah lah tapi best juga)


jangan ditanya kenapa muka putih macam hantu

Semalam juga aku dapat jumpa kawan lama aku. Hazlin Hamizah Hamzah. Dia kawan aku time di SM Convent St.Ursula dulu. We never got to finished high school together sebab dia pindah masa Form 4 ndak silap (kan lin?). Actually dia budak UITM, tapi dia dengan Mandarin Club datang event ni.


Another highlight malam tu is Lucky Draw. Siapa-siapa dapat ni memang orang bertuah la. Antara hadiahnya, Sutera Harbour Spa, Grand Borneo dinner voucher, External Hard Disk, Hamper DiGI worth RM 88 and IPad!!!. Bukan ni ja banyak lagi. Of course la aku bukan insan bertuah itu. Kalau ndak aku tengah update blog guna IPad la.

8 comments:

Joan J.T said...

best ka Anne? mcm ada yg cakap boring ni mc dia...

Fay Baloche said...

xda suda c jac nyanyi diz time ka anne?hehe

Arez Razin said...

mcm best aje :p
mlm ni arez ada pentomin mandarin utk pesta angpao :)

SimplySeoul said...

Joan J.T : For me okaylah, berbaloi tiket hehe. MC dia time VIP ja cakap BI, time ndak da VIP dia hantam speak Chinese ja. Harammm aku paham.

Fay Baloche: Ya bukan dia, Junior kot.

Arez Razin: Very nice. Xdalah rasa boring throut the perfomance tu. All the best. Buat feel2 lebih ya hehe.

ani said...

hihihi..rezeki belum ada ning..;)
tp bestnya lau dpt ipad tuuu

SimplySeoul said...

ani: iya hehe. Memang durian bergolek2 ke kaki la kalau dapat.

Farah MR said...

bru mau tanya kenapa kak anne nampak besar..hahaha
bestnya pesta angpaw di sana..
di ukm ni..yg paling best pun lion dance..pastu ntah apa2 jak..huhu

SimplySeoul said...

Farah MR: Haha, aku pun heran nampak badan size tu. Hopefully picture effect ja. Pesta AngPow cni macam big annual event, sponsor semua besar2.