Tuesday, March 29, 2011

Saya benci perempuan selooow

Atau orang Sabah bilang lidut. Seriously macam ternaik sikit darah tengok perangai-perangai gini ni. Aku sedia maklumlah orang perempuan ni ayu, lemah-lembut, sopan-santun lagi tapi kategori-kategori lidut ni aku rasa tiada. Tapi believe me diorang wujud.

Contohnya macam ni lah. Aku tengah rushing pegi kelas, tapi sebab lapar pegi la cafe kejap, dengan harapan lecturer lambat masuk. Tapi ada pulak kategori lidut ni tengah beli kuih. Then masa ambik plastik tu sellllloooow sangat. Siap cakap dengan kawan sebelah 'Eh tolong bah, ndak boleh tebuka'. Amboi ambik plastik pun suruh kawan ka. Aku yang tepi ni tengok ja sandiwara, madah berhelah diorang ni. Then dia siap boleh pilih kuih-kuih tu sambil letak penyepit di dagu dan buat muka-muka cute al-biyut.

Ndak ka tension menengok. Kalau aku jahat sangat, aku bagi sound check tu. Tapi biar ja. Bila dapat ja penyepit tu di tangan, aku pilih kuih tutup mata, buka langkah cepat-cepat and blah. See boleh pun ndak menyusahkan orang.

No comments: