Sunday, April 10, 2011

Aku Ada Rumah Baru

Hari ni gotong-royong sikit bersihkan rumah untuk jadikan Bilik Gerakan JAKMAS Kingfisher. Mula jam 8.00 pagi, tapi aku datang lewat sikit. Macam malas pegi. Tapi bila ingat akan sumpah yang telah diangkat agar sentiasa berbakti, aku buang bantal jauh-jauh and pegi juga.



Ruang tamu yang dah bersih

Rumah ni actually not in bad condition pun juz banyak barang-barang besepah dalamnya. Kalau salah langkah, bangku-bangku banquet boleh hempap kepala. Masa datang tu aku ja lah female species yang ada, then few minutes later Timbalan YDP (which is another female species) sampai. Nasib baik, so ada temanku mengemop.



Kami ada Peti Sejuk!!! Yeayyy

Lepas ni mau request Streamyx, Air-Conditioner, Astro Beyond, TV nipis, kerusi urut Gintell, Computer, hehe. Amboiii demand ni. One of our exco siap joke, 'balik ni mau kemas beg and pindah cni terus'. Seriously rumah tu sangat tempting. Conditionnya lengkap and extra selesa. Maybe aku akan spend lebih banyak masa di sini dari di rumah sendiri.

Lagi satu dorang ni (termasuk penyelia asrama and felo sekali) suka make fun akan diriku yang rendang ni. Rendang yang maksudnya rendah, bukan rendang ayam tu.

Encik K: Annnneeee!!! Pigilah kau makan. (Jerit dari luar)
Aku: Ndak lapar, nantilah
Encik K: Supaya kau tinggi. (Aku boleh dengar dorg ketawa ramai2 d luar)
Aku: Mana boleh sdh tinggi niiiiiiiiiii



Then c Paiz ni pun satu. Actually aku ndak sedar sejak bila dia panggil aku Kak Anne, tapi in a way aku rasa cute jugak bila dia panggil aku kakak.


Paiz: Kak Anne tapau banyak sikit makanan tu. (sambil juih mulut depan makanan)
Aku: Kau ndak tengok ka aku ni tank kancil ja.
Paiz: Emm takpe letak la tank kancil banyak-banyak di badan... di lengan, d kepala blah blah.


Ndak lagi dia stop


Paiz: Kak Anne, Kak Anne!!!
Aku: Emmm!!!
Paiz: Nah ambik banyak2 daging ni.
Aku: Aku ndak makan daging.
Paiz: Emm patut takde daging di badan
Aku: =_=



Bilik Mesyuarat yang Tip-Top di Tingkat 1

The best thing about being JAKMAS is aku ada sumber-sumber gosip. Bukan gosip-gosip murah yeekk. Tapi gosip-gosip orang atasan, HEP, Bendahari, Unit Perumahan etc. So masa time rehat-rehat d ruang tamu, mengampai-ampai badan di sofa, felo-felo and penyelia asrama pun join. Al-kisahnya, terbuka la gosip-gosip baru. Kami tukang dengar ja la dorg2 bercerita. Mau menyampuk ndak mampu. Pulang rumah dengan setapau nasi and sebakul gosip.

Being one of the JAKMAS makes me a stronger and better person. I feel like my life is more content.

No comments: