Wednesday, April 13, 2011

I'm in trouble, for real!

Seriously aku sangat bosan sekarang. Despite busy dengan aktiviti JAKMAS aku still ada masa untuk mengelamun, pandang dinding, tenung laptop.

FYI rumah no. 42 ni, which is rumah UMS yang aku tinggal ni memang selalu sangat buat delivery. Mekdi la, Pizza la. Aku rasa budak-budak delivery Pizza tu bila nampak slip order 'Rumah no.42, Nur Anneliza, 016***' memang sah-sah akan cakap 'Kakak pemalas ni lagi mengorder'. Kalau ada award 'Delivery paling banyak Mekdi' confirm akan ke jatuh tangan rumah ni. Pengorder tegar siapa lagi kalau bukan aku dgn rumet aku, Bella.

Even aku familiar dengan budak2 delivery ni terutama Pizza. Memang ada muka-muka yang sudah dikenal. So untuk mulakan cerita, last aku order untuk delivery, jumaat lepas. Order Mekdi dalam jam 9 malam macam tu. Budak delivery ni macam first time aku nampak. Cara kerja dia pun kelam-kabut. Maybe newbie.

So tadi, masa tengah terbangun dari tidur. Ada few missed calls. Bila check number, my mum and ada unfamiliar number. Then tiba-tiba datang message 'Assalamualaikum, ni cik nor ka, saya ni budak delivery McD. Blh bkenalan dgn cik' . Aku just ketawa ja lah bila baca message tu. Dia hantar sampai 4 messages. Macam mendesak minta reply. Aku bagitau Bell. Then Bell siap joke 'manatau kau reply, dia bg free delivery hahhaa'.

Seriously aku bosan masa tu. So aku reply la tanya umur dia. He's 20 dan dia ialah orang last yang buat delivery to my house which is Jumaat lepas. Sah aku masih ingat muka budak ni. Then dia hantar satu message yang betul-betul buat aku menyesal.


Oh... U minat pancing ikan



OMG aku ndak sangka aku akan stuck dalam situation ni. Seriously boy, do I look like a potential sugar mummy for you. Buat pengetahuan semua. Otak aku maybe kuning sikit (ka banyak) so aku faham banyak slang-slang kuning ni. Kalau korang ndak paham, pegilah google ka atau tanya orang apa maksud nya. Haha. Dem. Handphone aku ndak putus-putus dia message and sekarang mencecah 7 missed calls. Padan muka aku. I'm worried sebab dia tau rumah aku.

I'm in deep deep deep trouble.

What should I do?

I should get a life, I guess. Sigh.

10 comments:

andynurehanadibahrahim said...

kenal saya kah?


hahaha. biar betul?

SimplySeoul said...

andynurehanadibahrahim: Macam kenal. Tapi lupa2 ingat...Sangat2 betul.

Joan J.T said...

hati2 anne... huhu..bhya jga ni kalo dia tau mana rumah ko.. manatau hari2 dia stalk ko. Kalo ur situation makin worst, maybe u should report to police or sepa2 yg can help u =)

SimplySeoul said...

Joan J.T: Haiih my fault jugak bah. At first I want to report him to his bos but then again, kinda ndak sampai hati. Manatau mekdi tu ja rezeki nya. Kesian juga. I'll c first la, if he try to do any harm in the future, then I will not hesitate to take action.

Farah MR said...

OMG!!! kak anne, mmg trouble gila ni..hati2..dah la dia tau rumah..mn tau kalau kak anne x bls2 mesej or call dia..sekali dia dtg terjah rumah..hohoh

SimplySeoul said...

Farah MR: Para mcm mana ni....TT. He knows my phone number, house number, how I look like. Takut2 sdh ni kalau dgr bunya motor lalu.

mommieZee said...

ANne???LOL!!but then seriously,take care of yourself.takut dia ni jadi stalker pla..

SimplySeoul said...

mommieZee: Sangat LOL kan....padan mukak sendiri. I will kak. Tengs for your advice.

sweetandspicy said...

Apa maksud pancing ikan tu ah? Kuning2 ka tu? (seriously x tau ni)

SimplySeoul said...

sweetandspicy: Sis kalau ikut pemahaman kuning saya hahahaha....mcm mintak jadi anak ikan. Mintak sponsor semua gtu. Macam cari sugar daddy tapi in my case sugar mummy la. Keke.