Sunday, April 17, 2011

Kissing at the airport with your hijab's on

Yeah sem ni dah habis. Actually belum sepenuhnya habis pun. Masih ada final exam. My final exam will start....emm 2 weeks from now. I have 6 subjects to study in 14 days? Enough? More than enough? Human willingness is the most powerful thing.

So apa yang jadi sem ni. Of course highlight utama and paling penting bila aku dapat lantikan dalam kepimpinan Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) Sesi 2010/2011 (Kediaman Kingfisher). Aku rasa life aku di campus banyak dicorakkan dengan aktiviti JAKMAS. Usually aku meeting 4 kali dalam seminggu. Meeting memang malamlah. Jam 9 malam sampailah jam 1 pagi. Kalah orang projek juta-juta. Tapi itu sudah tanggungjawab, ingat sumpah kamu depan Naib Canselor? Peganglah sumpah tu sampai ke akhir pimpinan.


Mana cerita kissing?

Ngehehe. Cerita JAKMAS aku buat semua orang menguap. Ok ni aku mau bukak cerita luas-luas pasal orang siyumm mulot ni. First of all, aku ni luarannya tidak mencerminkan muslimah sejati seperti yang dituntut dalam agama. Aku banyak cacat celanya bab-bab agama ni. Khilaf. Tapi masih ada batas-batasnya. So mari start cerita, hari Jumaat tu aku balik Tawau. Memandangkan parents aku bising suruh aku spend study week di rumah so aku baliklah. Sedih sikit, sebab ndak dapat join aktiviti JAKMAS.

Flight jam 8.20 pm. So lapar teramat buat aku pegi awal. Dalam jam 5 aku sampai terus pi makan. Lepas makan, macam biasa, sesi tengok perangai orang di airport. Ada lah satu perempuan ni merengek-rengek di bahu seorang lelaki. Seriously ndak cool langsung scene tu. Muka perempuan ni buruk gila sebab nangis yang ala-ala 6 tahun. Alahaii. Kalau nangis macam dalam filem tu, ndak pa juga. Ni yang buruklahhh....senang cakap.

Then lelaki ni (yang for sure boyfriend dia), mula la aksi-aksi cium2. Last-last bila aku toleh selang beberapa minit, they are kissing for real tuuuu. Comments aku 2 ja........WOW!!! and WOWWW!!! (nada mengejek....). Hey gerlll...get a room please.


Saja mau post gambar aku dengan Sir Romzi....my ethics lecturer.

Dah itu ja aku mau cerita....bai. Happy studying.

5 comments:

Farah MR said...

with you hijab's on means perempuan tu pakai tudung??

Jill Ah said...

ewww.. kin gelik owhhh!!! hahaha... free2 dpt dosa d airport... hahaha...
btw, all the best final! :)

SimplySeoul said...

Farah MR: Ya para, she's wearing hijab.

Jill Ah: Hehe. Selamba ja dia buat kissing scene, maybe dia ingat airport New York kot. Tengs.

SuFy said...

uisy, beraninyaa...hishh

SimplySeoul said...

SuFy: lama xjumpa...I mean jumpa in blog hehe...yup berani kan.