Saturday, April 02, 2011

Sleep with the make up on

Event; TESL Night 2011 and Ain's Birthday
Date: 1 April 2011
Venue: 1 Borneo, Grand 1B Ballroom, UMS
Time: 3.00pm until 1 am

Tadaaaa, after the long night of TESL Night, last night (so many night in a sentence), now only I have energy to update my blog. Yup I'm so worn out emotionally and physically. I had a good night actually with a lot of memories to be written in my life's history. So first thing first, pegi make-up. Actually boleh ja make-up sendiri di rumah. Tapi bila dompet rasa berat and tak yakin dengan tangan sendiri so pegilah service make-up. It only costs me RM 35. I did it at Elianto. I'm satisfied with the outcome (kinda).


Before

.
After

Itulah kuasa make-up. Muka semua licin. Dia buat ndak la heavy betul. Just nice. The make up girl tanya aku, berapa umur kamu ni. Aku jawab tanpa pause mahupun segan silu, 23. Dia start senyum-senyum 'actually saya muda dari kamu ni'. Aku pun balas 'saya boleh agak'. Dia pun buat-buat muka terkejut 'manalah miss, mesti orang ingat miss yang muda'. Jujur aku boleh nampak dia lebih muda dari aku actually. Dia request untuk tangkap gambar aku. Silakan. Hehe.


The whole look

Aku dapat banyak gelaran seperti Benazir Bhutto dan Mak Siti. Hahaha. Ada yang comment warna baju aku sharp gila. Dalam-dalam tengah makan tu aku terjumpa ex-student aku. Dia salah sorang yang menghidang meja kami. Buat partime di situ. Rajinnya. Dia cakap 'cikgu ingat saya?'. Aku yang tegur dia dulu. So of course la aku ingat hehe.


A sketch or musical theater from my batch.........writer/author? ME.

Ni sketch from my batch. They're doing something like musical theatre and FYI, I repeat FYI the script was written by me. I try to listen carefully, very carefully if they did some changes to my script, I think I heard few alien lines but above all most of it, almost all of it actually from the real and original script. Thank You la sebab sudi guna skrip teater tu. Saya berbesar hati. Hehe. Sis Ween sila bangga dengan saya.


Hembus ain, Mawar sila jangan buak-buak sana.

Kami balik awal TESL Night ni. Kira macam escape la. Jam 10 kuar dari ballroom and pegi ambush Ain untuk Birthday party di Kampung E. Ahli-ahli gerakan ambush ni Aku, Mawar, Shima, Carmella, Kak Roger, and Ika. Ngam gila timing kami ambush tu sebab dia baru mau mandi. So matikan lampu and start nyanyi lagu hahha... Happy 23rd Birthday Daling. You dah tua, I masih muda sekian!!!

9 comments:

Farhana Basri said...

yg outfit mak siti tu nampak mcm muka hanis zalikha la. aww. hehe

Fay Baloche said...

I love your make up last night anne. And you look stunning...Gorgeous gitu ya..Hehe

SimplySeoul said...

Farhana: Hanis Zalikha!!! Terlebih bangga jap. Hehe. Tkasih U.

Fay: Tengs fay, after 2 hours I look oily ardy TT. Malam tu ja kot gojes, mlm lain gojes nehi.

Isaac Frank said...

gojes~~ hehe! =P

chocolatte said...

thanks sayang sebab ambush! hmpph! terharu cmpur sentap sekejap :P

SimplySeoul said...

Isaac Frank: Hehe Tengs

Chocolatte: Haha xjadi mandi. Sambut bday busyuk2.

mommieZee said...

sangat suka anne last nite.dah la memang cantik,tambah vouge. Sangat suka lah..

mommieZee said...

sangat suka anne last nite.dah la memang cantik,tambah vouge. Sangat suka lah..

SimplySeoul said...

mommieZee: Nah terapung-apung sdh saya kak...hehehe....Tkasih atas pujiannya.