Friday, July 29, 2011

Big Apple Donuts & Coffee (BADC) in Tawau




BADC sudah buka hari ni di Tawau. Sila jangan start kutuk bandar Tawau ni hulu sangat. BADC tu yang lambat sedar akan keperluan outlet Donut di bandar Tawau.

Aku and my mak datang wrong timing. Wrong. Sebab kami datang time lunch hour. Gila panjang punya barisan. Mau cancel ja beli, lagipun aku ndak la mengidam sangat. Kalau di KK pun jarang layan BADC. Tapi alang-alang sampai, continue baris ja la.


Aku mula baris 1.10 pm, lebih kurang jam 2.00pm baru dapat keluar. Customer beli bukan alang-alang, macam mau buat kenduri. Ada sorang Chinese guy beli 36 pieces. Mana ndak lambat barisan tu bergerak.

Di belakang aku baris ada mummy and daughter ni, lucu dengar conversation dorang. Hilang tension aku terus. Sempat lagi kami becerita. Aku dengar mummy ni macam slang orang KK. Terubat rindu aku dengan KK.


Mummy: Tengok tu nah, dorang buat donut. Kalaulah ada mesin tu dirumah, senang ja kita buat. Pekerjanya hensem kan?
Daughter: (jenguk kepala tengok kitchen)
Mummy: Hensem kan?
Daughter: Mana bah?
Mummy: Tu...
Daughter: (diam and continue tengok kitchen)

p/s: Baskin Robbins bila lagi?

14 comments:

Sufy said...

Tawau best...penah jdi hometown..

anne, jom join contest..

http://lilysufy.blogspot.com/2011/07/contest-ramadhan-2011-blog-lily-sufy.html

ïêmå å¢klê§ said...

giler panjang..
mesti semua xcited sebab baru buka....

uishh..
sempat lagi erk cuci mata...

SimplySeoul said...

Sufy: Iya? Never knew that. Sure Sufy.

ïêmå å¢klê§: Iya tengoklah lepas seminggu. Mesti orang malas pegi sudah. Sambil baris, sambil cuci mata.

Sufy said...

anne, just join tuk meriahkn contest k..x pyah promote d facebook...just use blog..hehe

Pink Diva™ said...

lah..jauh plak kan..nak juga saya cuci mata sekali..hahaha!!!

Heidi Shafiq said...

hari2 bleh mkn donut pasni.. :)

mommieZee said...

x payah lagi ko tapau dari kk Anne, ada sudah d tawau...

amier azrul alias said...

nanti puasa mohon jangan g mkn ni ye
haha

SimplySeoul said...

Sufy: Ok Sufy^^

Pink Diva: Hahaha sis. Sambil berbaris sambil cuci mata.

Heidi Shafiq: Easy to buy ardy.

mommieZee: Iya, ndak jugak orang rumah memesan2.

Triple A: makan time bukak puasa.

Nani said...

menangislah ni donut menyesal nda buka dari dulu. Kan laku tu?

eyna lollipop said...

suka sangat mkn big apple....
superb la... like yawwww..~

★ Gadis Merah jamBu★ said...

ooo org sabah upenye


=)

big apple best hik hik

Gen2Merah said...

uiikkk, orang Tawau juga bah plak si simply soul ni... ehehe

tau tak, kebetulan saya pun tengah berbaris panjang masa tu di situ tau... agaknya ko yang di depan saya kot... eehehehehe

SimplySeoul said...

Nani: Memang menyesal.

eyna lollipop: Me too.

★ Gadis Merah jamBu★: ya orang sabah.

Gen2Merah: Iya sekampung bah. Haha. Nahhh mungkin kita lah yg bebaris panjang2 tu haha. Punyalah yakin aku baris setengah jam.