Monday, July 25, 2011

Make Over Blog

Sekarang boleh makan bahulu sambil teguk Mocha dengan senang hati. See, blog sudah siap make over. Sekarang berwajah baru. Sudah lama cari template yang background postnya transparent ala-ala Tumblr punya theme. Cari punya cari jumpa juga. Ingatkan mau custom made tapi huduh pulak kalau aku yang buat.

Mungkin template ni akan buat blog aku lambat bukak. Jangan komplen ya. Aku paham perasaan guna broadband yang lidut.


Awal 2009

First-first buka blog, suka guna blogskins. Yang ndak bestnya blogskins guna Classic Template. Memang sengsara la edit. Imej blog pun agak budak-budak sebab ada gula-gula, cartoon. Lama-lama give up guna blogskins.


Awal 2010

Bila perangai malas datang, suka guna 1 column punya template. Senang sikit dikerjakan. Blog pun jadi super ringan. Sekelip mata bukak walaupun line broadband dah nazak. Yang bestnya jugak 1 column ni, orang akan scroll blog sampai bawah untuk cari siapa pemilik blog haha.



Awal 2011

Then obses dengan template yang ada slider (sampailah sekarang, masih suka pakai). So kita boleh gantung frame gambar dalam blog. Sekarang suka dengan Tumblr theme yang ada wide range. Cuma ndak banyak Tumblr theme yang boleh diguna untuk Blogspot.

p/s: bersusah payah buat gambar slide di atas. Hehe.

10 comments:

nowriz said...

sy suka banget!!!! simple & tidy.. :p

Anne Nurain said...

wahh..
lawa laa..
suka tgk.. :)

sara zainol said...

simple n look nice.. suka warna ni..

Nani said...

kasi besar sikitla tulisnnya.... dan tukar font la kalau rasanya suka...

SimplySeoul said...

nowriz: hehe tkasih sis

Anne Nurain: tkasih

sara zainol: Actually xberapa gemar pattern wood, tp ni ja jenis background post transparent yg ada. Anyway, tkasih.

Nani: Saja guna tulisan a little bit smaller dari sebelum ni.

Leysa JL said...

waaaaa..sangat smart yg skrg punya!..sgt teruja berada cni..suka 2 papan2 tersusun d background mcm rumah suda ne blog..hehehe

blog 5 star!..*wink*

SimplySeoul said...

Leysa JL: Alololo Leysa...Tkasih.

hElfiS said...

sy ingat kan sy dh salah masuk blog..wajah baru rupanya..menarik dan cantik..^__^

SimplySeoul said...

hElfiS: Hehe Tkasih.

SimplySeoul said...

hElfiS: Hehe Tkasih.