Friday, August 12, 2011

Banyak-banyak kucing...

Blog was on hiatus because I'm kinda worn out emotionally. Hahahaha (this is not the worn out part). I'm quite busy downloading dramas, shows and lots of kpop thingy. So I'm saving bandwidth for my downloads. Terpaksalah berblog sedikit2 supaya bandwidth ndak habis. Digi suka sekat download aku. Huuuhhh!!!!.

Ok aku mau bagi teka-teki. Ihsan teka-teki ni dari bapak aku. Banyak-banyak ikan, ikan apa yang dilempar ke kucing buat tu kucing lari......kekeke. Scroll gambar di bawah untuk dapatkan clue.



Lagi satu mau ucap berbanyak-banyak TERIMA KASIH pada sis Nowriz sebab sudi letak aku di sudut postnya. Sangat gumbira hati ini. Kata sis Nowriz aku blogger yang suka 'post elemen kekeluargaan, kadang-kadang entri pedas, jujur dan dipengaruhi elemen kpop tidak melampau'. Again, terima kasih sis. Kalau sis bilang aku pelik dan busuk sekalipun aku tetap hargai keke.



Daaaaaa....

11 comments:

farah hanim said...

jwpnye ape..ikan sardin dlm tin tu ke??hehe :D

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

bkn setakat lari..mati kali..hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..

sebab kucing tu xreti buka tin sardin tu..hahah...kucing xpandang pun kan kalau bagi ikan sardin..ehhehe

akoo pae said...

baling tin sardin?? memang la die lari sbb kalo kene badan die kan saket..
muahaha

aulia suri said...

alaaa baru nak jawab menggunakan kecekapan minda..hihi

Pink Diva™ said...

hahaha!! I 've got the same idea with akoo pae..

Of course that cat will run away when thrown up with canned sardines..hehehe:)

hElfiS said...

hahah...adeh..kesian kucing tu xdpt mkn..ada ajar kucing tu cara buka tak??heheh

FiZ said...

eh...kamu download citer2 tu kt ne?share sikit ;)

suichi said...

hahaha...kau punya teka teki tu mmg baek punya.. kimsalam dgn bapakmu... dan anaknya yg kiut ni juga ya..hehe

nowriz said...

hahaha dear.. melakat di dinding tu kucing klu ko lempat pakai tin sardin..

pelik dan busuk? hihi.. manada.. comel ba ko.. ;)

Ezreen Zainol said...

ouh,kucing?bukan takut dan geli.my mom ckp i terlalu syg kucing smpai tak sggup nak pegang kucin.XD harap mcm tuh la..nak jugak letak sardin kat bdn sbb kucing kan sllu b'gesel-gesel kat kaki.aiyok.idea yg bernas! XD ade blogger marah sbb ada bloggers yg sllu ckp pasal her/his life..dia xnak baca entry mcm tu..suka hatila kan?dia xnak baca sudah :)