Tuesday, August 30, 2011

Batang Buruk and Satay.

5.30 petang mula buat batang buruk, jam 10 lebih baru siap. Actually dah buat beberapa hari lepas tapi macam ndak cukup so aku tambah la. Kali ni aku solo mengulung batang buruk. Sebelum ni cousin aku bantu. Tapi memandangkan orang lain sibuk so aku buat sendiri-sendiri.


Batang buruk mentah.

Siapa-siapa yang tau buat batang buruk memang tau proses tu boleh membuatkan seseorang darah tinggi, sakit belakang dan membebel ndak henti-henti haha sebab stressss. Seriously buat benda ni memerlukan kesabaran yang tinggi.



Dalam tengah busy-busy tu sempat lagi mati lampu kejap (atau bahasa Inggerisnya blackout). Arghhh tambah tension. Aku tengok kiri, pak aku tengah kerjakan sate. Walaupun penat, aku ringankan tangan bantu pak aku. Kesian dia hahaha. Pak...pak. Romantik kita cucuk sate dalam gelap-gelap. Entahlah macam mana rupa sate tu. Mesti senget-senget. Hantamlahhh, dah orang buat dalam gelap.

Apa-pun Selamat Hari Raya semua. Maafkan kalau ada salah dan silap saya sepanjang berblog dan bersahabat.

4 comments:

Isabel said...

Selamat hari raya, Anne & maaf zahir batin. Have a blast ya!:)

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

selamat hari raya..maaf zahir batin :) jemput dtg rumah stu family..hee :)))

merahitujambu said...

cm sodap je..selaamt hari raya dear

SimplySeoul said...

Isabel: Terima kasih kak....maaf zahir batin juga jika ada salah dan silap saya sepanjang kenal kakak.

Siti Zalikha Mohd Ridzuan:; Selamat Hari Raya dik. Maaf Zahir dan Batin. Dah datang rumah, sedap soto hehee.

merahitujambu: hehehe. Selamat hari raya bebeh. Maaf Zahir dan Batin.