Thursday, August 04, 2011

Dear bloggers, you are too judgemental...

...biarlah blog dia lambat loading sebab banyak lebah, kucing, sarat dengan gadget. Kalau dah ndak sabar menunggu tutuplah blog tu. Dia ndak paksa pun korang lawat blog dia.

...kalau music dia menyakitkan telinga atau mengacau kau yang tengah feel layan My Heart Will Go On, jangan terus naik angin. Cuma 10 minit lawat blog dia, tahanlah dengar lagu tu. Ndak pun tutup blog dia.

...post dia itu, post dia ini, semua pun kau ndak puas hati. Ingatlah zaman kau mula-mula berblog mesti ada khilaf di mana-mana kan.

...guna 'aku' kasar, so aku patut guna 'adinda, kanda' la. Again jangan judgemental sangat.

...he/she put too many pictures in his/her blog. Biarlah la bah.

...some bloggers terang2 letak ayat 'please follow me back', 'please comment on this' di shoutbox . Tidak perlulah dimarah blogger tu. Kalau ndak suka just ignore, ndak juga kena tangkap polis kan.



Tolerate the imperfections of other bloggers.....



No need to write hateful comments on other people's blog.

No need to judge how blogger thinks.

No need to post entries just to bash other blogger.



p/s: peringatan untuk diri sendiri.

13 comments:

nowriz said...

i loikess!! jujur dari hati... suka hati la bah kan.. ;)

Anne Nurain said...

like jgk! hihi..
pdulik la bha kn, x suka p jau2 sana!
jgn dtg blog ku lagi.. haha..

akoo pae said...

btol2..
jangan nak kritik org sangat lah kan..
kite ni pon bukan bagos sgt.
=)

Pink Diva™ said...

Very nice entry dear ..
It is reminder for us blogger out there..

Don't judge people by its cover :)

Selamat berbuka dear..soon

virgo19 said...

like....:D...ngam sgt2...

bt pa mau kesa blog org coz bkn kta yg punya...

if ada org mcm tu d luar sna then biarla dorg tu...hehe

Marci said...

"No need to judge how blogger thinks.

No need to post entries just to bash other blogger."


Kettle calling the pot black?
Just saying :-)

Gunaqz said...

LOL! Saya pernah bikin entry begini. Tapi x lah include nama org, secara general saja. Sorry klu ada org terasa. he he he. Masing2 ada pendapat, kan?

SimplySeoul said...

nowriz: Thank You sis

Anne Nurain: Haha....tengs.

akoo pae: hehe. iya. saya ni sangatlah kurang bagus.

Pink Diva: True, as a reminder. Tengs sis.

Virgo19: yess true. tengs.

Marci: That's why I put p/s under my post because I'm obviously being judgemental here.

Gunaqz: Yup2. True. Xpa, judgemental tu biasalah, but if we less care emm i think it will be much better kan.

sara zainol said...

ok..sara setuju :) semua manusia ad khilafnye..bersabarlah.. xpun tegurlah dia ngan cara yg baek.. n?

hElfiS said...

sEtuju..!!
suka ati dia la kan..xsusah kan siapa2 pon..^__^

Nani said...

urmmmm... entah, no komen.
Konon, padahal mau komen juga.

Mula2 blogging pernah juga aku kena hentam, sbb masa tu wpun org baru dlm dunia blog, aku ni perasan bagus ja, apa org nda menyampahkan.. so dari sana, aku belajar, belajar dan belajar... skg belum juga lah terrer tp nda pernah suda kena kutukla. hehe..

Princess Nusy said...

stuju sgt3..actually wat blog pun utk diri sndri je pd mule2..pastu blaja blog walking..mcm2 jenis org jmpe..sume bende nk komen..pastu duk hentam2 org..huhu..kalu kne angin baik sbar jela..yg kne dulu sal follow balik je..smpai skrg dh phobia guna ayat tu..huhu..anyway,nice entry..=)

Red Cherry and Avocado said...

setuju. I was once upon a time ada blog xxx but terpaksa di delete sebab ada sorang ni nda puas hati. Smpai ke FB ku pun mo di terjah. Panas bah hati.. bila komen dia nda di approve dia berblogging psl blog aku la pula.. blog aku ni sampah la nda original la...macam2 la...mcm yg ko ckp kalo nda puas hati jangan la baca kan...nda puas hati nda payah la follow kan...suka hati org la mo letak apa pun dlm blog sendiri tidak payah la mo jadi polis mo tahu siapa blogger ni di mana dia tinggal mana dia study sdh kwin ka nda kaya ka nda...

ni la contoh blogger yg selfish mo di satuorg ja yg di cherrish. Mo dia satu org jak yg di follow.