Tuesday, August 23, 2011

Reunion of our laptops.

Cousin aku yang paling tua dah balik semalam. Hoyeeaah, 3 dara pungutan, I mean pingitan dah berkumpul di rumah untuk raya. Actually kami 3 orang ni bukannya berpisah jauh pun. Semua belajar di UMS. Tapi bila di KK tu punyalah susah mau spend time lama sikit. Masing-masing ada life.

Instead of kami 3 orang ni ke dapur bantu my mak masak-masak ka, sapu lantai ka, membajak sawah ka (bila kami ada sawah ni), pungut kayu api ka, kasi makan ayam itik ka, kami ramai-rami ambik port di ruang tamu and buka laptop. Lepas tu tukar-tukar external disk. Semua pun gila kpop, korea, jepun. Ngam la kepala kami.


Kami berkumpul, benda ni pun kumpul sekali.

Di utara, ada yang tengok drama. Then selatan ada tgk Korean Show sambil ketawa hilang akal, ke barat daya sedikit ada tengah surf devianart sambil humming lagu Jepun. Ya inilah aktiviti kami bersepupu 3 orang. Memang ndak da lain. Orang ingat perempuan ni kalau berjumpa ja layan gosip, mengumpat (mungkin ada betulnya) tapi not in our cases.

18 comments:

nowriz said...

best nya.. berkumpul dengan cousin2.. masa muda2 dulu.. sy pun ada cousin fav.. kalau dekat raya or cuti sekolah kami berkumpul.. tapi masa tu belum kenal apa itu laptop & hp lagi.. kami main permainan kampung ja.. hihihi

teha said...

beat kan kumpul ramai2.. rase meriah jee :)

sakurasue said...

bestlah jumpa geng korea!
korean muvie kalau lyn sesorang pon x best jgk.

SimplySeoul said...

nowriz:: hehe, mungkin kalau kami masih budak2, lompat ke tanah juga ni sis. Tapi bujang sudah semua...layan laptop ja hehe.

teha: Yes, true. Ini the best part about raya.

sakurasue: Hehe....ada 3 kepala minat korea. Memang cerita korea hari2.

Azeanthy Paiman said...

waa...3 dara pinggitan suma kt ums ye..gud2..blh wta geng karas!hehe..

anyway i love this blog,followed u.hit me ya=)

Kancil 8349 said...

rupanya pelajar UMS...ingat belajar kat korea...tertipu kancil...hehehe...tapi kamu nie orang tawau bah kan...Kancil kerja di Tawau...hehehe...bolehlah Kancil datang ke rumah bersama2 rakan kancil nanti..boleh ke? itu pun kalau kamu orang Tawau

SimplySeoul said...

Azeanthy Paiman: Tengs...already geng keras since I can remember.

Kancil 8349: Hehe...in local universiti. Boleh..apa salahnya.

Nani said...

na bagus2.. kasi ilang skit title mengumpat tu...

akoo pae said...

huu rndu lah nak bkumpul ngan kazen2..sob2

hElfiS said...

"Orang ingat perempuan ni kalau berjumpa ja layan gosip, mengumpat (mungkin ada betulnya) tapi not in our cases"...hehehe..ngam..xsemua pompuan suka gosip ba kan..hehehe..

SimplySeoul said...

Nani: hehe...ndak da modal kami mau mengumpat sis. layan kpop ja.

akoo pae: raya nanti boleh jumpa semua.

hElfiS: hahaha...xsemua.

Anne Nurain said...

wahh bestnya tu..
kazen2 ku xda yg mnat korea..
aku ngan adik ku yang d poli jak gila korea.. so kurang sikit penyebaran crta2 korea ni.. hehehe..

MzOneD said...

da meriah ni..huhu

Liza Razak said...

sama laa dgn saya :) kalau berkumpul dgn adik beradik mesti laptop pon ada sama2 jugak..ngee

Kancil 8349 said...

Apapun Selamat Hari Raya daripada Kancil...ndak dapat datang ke rumah sebab kancil beraya di Semporna..huhuhu...

merahitujambu said...

wah..nk satu

SimplySeoul said...

Anne Nurain: Hehe, xpa nanti d UPSI kumpul geng-geng korea.

MzOneD: Meriah laptop heehee

Liza Razak: Betul2, ramai2 bukak laptop sekali.

Kancil 8349: Selamat Hari Raya juga, hati-hati di jalan raya ya.

merahitujambu: Hehe...cerita korea? external?

Pink Diva™ said...

wah!! reunion laptops kamurang..mesti best kan dear..?

Saya plak lain case,if jumpa dengan cousins,mostly we all reunion karaoke coz semua mang suka bernyanyi..[ walau suara ndak sedap mana pun ] hahaha!!!