Wednesday, September 07, 2011

Packing and FB messages from reader.

Ahad ni, 11th of Sept insya allah akan balik ke UMS. Cuti 4 bulan dah habis. So mula campak barang randomnly dalam luggage. Campak selimut, campak patung buaya, biskut, bantal busuk semua. Nanti bila sampai hostel membebel pulak kenapa banyak betul barang mau unpack ni. Dekat Facebook pun semua macam sehati sejiwa sebab post pasal balik kampus. Ada yang excited, sedih, sakit semua macam ada.

Tahun ni tahun ke-3 aku di UMS. Cepatnya masa berlalu. Memori masa mula-mula disambut di airport dengan papan tanda UMS masih fresh dalam kepala. Rindu dengan kawan-kawan. Aku paling rindu jokes dengan dorang. Ndak sabar mau jumpa.

Aku check hostel baru-baru ni. Sekarang sistem dah canggih, sebab kau boleh tau bilik hostel mana kau dapat melalui sistem internet. Check punya check, aku dapat rumah tettt, bilik tett. Setau aku bilik ni bilik single. Jadi kera sumbang la dalam bilik single ni.

Masa tahun pertama kongsi bilik dengan 6 orang (kadang-kadang lebih haha). Tahun ke-2 pulak kongsi bilik 3 orang. Tahun ni dapat bilik sendiri. Maybe sebab aku JAKMAS kan. Tu yang dapat privilege bilik single. Alhamdulillah. Lepas ni boleh ajak kawan-kawan buat kenduri ka, bbq ka, sleepover ka......ya dengan penuh keyakinan aku buat macam rumah sendiri hahahaha.

Ada someone hantar message ni ke aku thru Facebook. Terima Kasih atas messagenya.
Yang tidak bernama itu dari pengirim.

Terima kasih kepada yang baca. Kawan, family even strangers. A reader always appreciated.


p/s: lepas open house, kali ni banyak undangan kahwin pula. Makan free jangan ditolak. Keke.

14 comments:

Cik Asma BLuppy said...

selamat kembali belajar..=)

Kancil 8349 said...

wah...selamat kembali belajar...seronok tu dapat bilik seorang2...hehehe...mungkin bagi saya...apapun, jangan leka...belajar rajin2...ingat kat mak bapa...senyum selalu

SimplySeoul said...

Cik Asma BLuppy: Terima Kasih, awak jugak.

Kancil 8349: Hehe, terima kasih. Insya Allah, akan diingat pesanan itu.

nowriz said...

nah! selamat kembali ke UMS!!.. chaiyok!! azam baru.. jangan lemas2.. hihi...

ni malam ada open house.. sabtu ada open house... yauu.. naik berkilo2 uda ni.. huhuhu...

Isabel said...

ugh..i don't feel like packing. So maknanya lum strt packing pun..wah, lucky u anne dpat bilik single! best nya tu..

Wan Pai said...

Datang singgah sini. All d best for new sem.. :)

Pink Diva™ said...

Happy Re-Study dear..:)

Finaz Jaafar said...

zaman belajar sangat best ! hehehe..eh untung laaa pembaca suka blog anda dan mesej camtu..barulah rasa dihargai kan?? =)

Adylia Qarissa said...

wah...selamat belajar yea.. open book :)

Leysa JL said...

hii ann..sy pun lama suda tidak menyinggah blog ko ne..x slalu o9..apapun, selamat hari raya!

merahitujambu said...

belajar lelok yaa dear..

jgn lupa buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

Etong said...

ohh ums juga ka..hehe etong ambi civil engineering. baru tahun dua. hehe sis ambik apa sana?

crystal nick said...

rindu gile masa 1st day masuk hostel... teringat betapa banyak n berkatun-katun bed sheet akak ^^~ mish u

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

akak nak facebook leh ?

huhuhu