Friday, September 09, 2011

I blamed Astro not my mak.


See what happened to our Astro. Huwaaa!!!. My mak decided to terminate some of the channels to reduce our bills. So a lot of channels already gone. Screw you Astro for charging us expensively.


Glee, Desperate Housewives and stuff are gone.

The thing is aku sedar Astro tu kehendak bukan keperluan. TAPI (ye ada TAPI yang besar), kalau kau ndak pasang Astro, siaran TV kabur. Ndak kan la mau pasang antena macam sesungut tu. Pantang kereta lalu depan rumah, terus tekabur tu siaran.

Baru ja cadang mau buat ayat-ayat pujuk to my mak supaya supaya tukar Astro to pegi Astro hitam legam atau nama saintifiknya Astro HD. Nampaknya terpaksa tengok apa yang ada. Syukurlah, dari orang yang ndak da TV langsung (ayat tipikal memujuk diri).

Sebenarnya jarang tengok channels ni pun. Tapi at least bila bosan ada jugalah yang ditekan. Now cuma layan KBSWorld.

p/s: layan DVD, laptop lain feelingnya dari layan TV.

21 comments:

nowriz said...

family sy lama uda terminate ni astro.. tinggal piring sm decoder ja.. hihi..

mula2 janggal.. lama2 ok juga ba.. hihihi.. :)

p/s ~ layan tv time weekend ja.. sabtu layan hindi.. ahad layan tamil.. ok what?! :p

Azeanthy Paiman said...

my family also already terminate this channel, yg basics jak lg tgal..tp xpa,sy pun kurg tgok tv,kira save budget jg la..hee..

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

kat sabah mmng camtu x psang astro
siaran mmng kabur , my sis told me too =)

Pocket said...

sila suruh orang sebelah rumah pasang astro, dua dua belah,
depan n belakang juga!!

then astro akan jadi keperluan,
pasal gelombang biasa akan terganggu:(
like what happened to my house.
ohh!! kejam tak?

atikah said...

hahaha~ same goes to me.. ayak~ naseb baek skrg suda kurang tgk tv.. (ayat tipikal puju diri)muahaha~

Nani said...

oleh kerana nda sanggup buang Mustika dan Sport, sambung Astro bila mampu ja ni skg hehe... rumah baru ni tv biasa pun nda kabur na, anak ku malar dvd upin dan ipin dari pagi sampai petang. 1 dvd ja di ulang2...

leya said...

alahai ciannye...Astro ni mmg cekik darah btol kan...dhla cite 3,4x tayang pastu nk charge lagi mahal lak..

CIK PARO! said...

lepas ni tengok you tube suda.,.

Abby Salvatore said...

---> tengok tv rancangan berita jak selalu.pastu ttdur depan tv.ujung tahun beli semua dvd programme yg ttinggal.baru tngok.kekeke...haihhh!~

Diary oF Mine said...

lama da terminate channel ni... haha... tgk warna lg best... :P

Finaz Jaafar said...

huhu..xda channel nih..

oh ye, ada rasa macam nak banned astro kadang2..huhu

Gen2Merah said...

teringin juga nak terminate astro ni.. memandangkan mak saya peminat no.1 drama sinetron indonesia di Prima, terpaksa lah pendam kan jugak.. huhuhu

Fyza Lovato said...

mak kita dah lama terminate. sebab kat rumah tinggal mak n abah je. dorg tengok tv pon jrg.
mmg boring mulanya xda astro tp at last dah terbiasa :D

dill said...

memang semakin mahal skarang ni. adeh

dill.

Wawa.Wafiyyah said...

x ada astro pon kt rumah..huu

Kancil 8349 said...

Astro HD memang sedap kalau ditengok tapi memang merana kalau rosak disambar petir...hehehe..jiran dirumah aku...dah 2 buah tv nya rosak disambar petir...kan petir suka warna hitam...(andaian je)

sYafIk-wAy said...

layan youtube sudaa . haha

Mizz ErMa said...

lorr..nih gara2 astro yg da naek harga ke? hm, astro memang patut dipersalahkan pon..=P

Pink Diva™ said...

hahah!! same with dear nowriz,..astro are long time ago terminated..I just watch what played already on tv's or dvd's..hehehe:)

Ummi_Rosalicious said...

takda byk beza sgt pun beyond dgn yg biasa...cuma gambar cantik sikit.. pastu hujan still boleh tgk...yg tak berubahnya, asyik tayang benda sama saja..bayar nak mahal!

Zam Emzeti said...

Saya kongsikan alternatif terbaik untuk berjimat tapi dapat tgk semua channel yg ada ditawarkan oleh stesen TV satelit di Malaysia..cuma RM30 sebulan!

http://channelmurah.blogspot.com/