Sunday, September 18, 2011

It's only week 2 but I'm busy.

(JAKMAS stands for Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa)

Lamanya tidak update, I've been busy, for real very busy. I started attending my lectures and Jakmas stuffs. This is only the second week but I'm already losing my sleep.

Nampaknya semester ni bakal kehilangan tidur yang banyak, no movie-movie or jalan-jalan shopping whatsoever, bergosip 3 ke 4 jam dengan housemates haruslah dikurangkan. Then kena mula prektis tahan menguap time meeting, nanti kurang cun, jatuh saham.

Ni antara benda-benda yang mula menyesakkan kepala gua. Rasa macam nak pancung orang der. Gua kena setel cepat-cepat kalau tak nanti taiko marah gua. Lu jangan main-main, kalau taiko marah, gua mampos. Lu orang tengoklah dekat bawah ni berapa banyak gua punya kawasan kena setel. (ni perenggan versi KL Gangster sikit).

1. Majlis Sambutan Raya, Perasmian Bilik Gerakan Jakmas dan taklimat dengan pelajar baru. (3 in 1 punya aktiviti, macam nescafe pun ada)

2. In-House Training for Jakmas in Courtyard.

3. Gerai Kolej Kediaman for Tamu Gadang.

4. Short Film, Corporate Video and School's Library Renovation (for one of my school subject).

5. Interview with teachers (for one of my TESL subject).

6. Later Pulau Bum-Bum, Buletin Kolej, meeting-meeting, etc etc.

Will update all of the programs above later.

13 comments:

♥♥ arabella ♥♥ said...

busy kan. but we should take some rest!

Isabel said...

Anne, saya masih mamai2 dr long sleep (holiday), ko sudah start busy..isk isk (padahal a couple of ur lists pun melibatkan sya juga..duh)...ada masa take a rest ya!

cart kartika said...

yes.. really faces the same things dear.. even bru jek 2weeks open, mcm2 bnda nk kna wat.huhu sabar jela kan..^^

Kancil 8349 said...

wah...busynya cik adik seorang nie...tapi jangan sampai abaikan kesihatan....apapun semoga berjaya dan terbaik semua urusan mu

Azeanthy Paiman said...

waaa...byak sgguh list sis ni..anyway,gud luck for ur life ya..stay striving for your goals..=)

Hana Soffelia said...

Ist, Jakmas? what was that? COmel gile nama Jakmas tu. teheee :-p

Walaupun se"busy" mana pun waktu belajar, tetap tak sama dgn busy waktu keje. So, berseronoklah anda sementara bergelar seorang mahasiswa. ^_^ miss campus life..

Mizz ErMa said...

kalau benda laen dikurangkan, boleh dimaafkan lagi..tapi kalau tido yg dikurangkan, mmg xdapat nak dimaafkan..hehehe

syahirooAhmad said...

mak ai.. banyaknye aktiviti...

Finaz Jaafar said...

wo miss busy la kamu skrg..haih, nak tahan menguap itu susah kdgkala..haha

Green Apple said...

busy.. memenatkan
tapi disitulah adanya pengalaman..

leya said...

amboi bz nya dia ye..life kt kolej cmtu la kn..susah dlu senang kmudian nnti time dah keje msti syiok! hehe

Run Away said...

bz gak neh dear...tapi..masih..melepak lagi ni..hik...;d

CTK said...

wah...memang bayk keje...sabaq2....


http://khayalan27.blogspot.com/