Friday, September 02, 2011

Quick raya update...here and there.

A quick raya update. Just a typical raya stories. Aku masih dalam mood raya, cuti, bersenang-lenang, melimpang-limpang di rumah. Bab-bab balik UMS, kuliah kita tolak tepi. Kita gulingkan jauh-jauh.


Love bird yang berjumpa ketika open house.

1. Instead of a bad hair day, I'm having bad hijab day. No no no... more like bad hijab week. Arghh geram betul dengan perangai tudung yang bikin hal pagi-pagi Raya. Makanya sini aku bagi tips impromptu, kalau mau gayakan tudung jangan buat last minute, try dulu 2 3 malam sebelumnya so ndak la kelam kabut.



Ignore piring yang kosong tu. Kami memang suka kosongkan piring time-time raya ni.

2. Nenek aku dekat 3 kali sebut aku dah GEMUK, BERISI dan banyak lagi perkataan yang sewaktu dengannya. Tapi aku gembira dengan perubahan ni sebab aku sangat kurus orangnya.

3. Makcik aku pula asyik tanya bab-bab kahwin. Hahaha (ketawa pahit ni). Ada orang datang meminang ka?. Mungkin sebab menantu makcik aku ni ada yang muda dari aku. Tu yang dia heran aku belum kahwin.


Mak and cousin....posing semasa open house itu harus hokeeay.

4. Serang open house sekali banyak. Jadi jimat minyak and tenaga. Ndak perlu sampai 2 3 kali kuar rumah kan. Tapi part makan tu memang meriah la. Nafsu pun bisik-bisik manja. Rasa macam dah kenyang tapi full juga piring tu dengan makanan.

5. Time ni lah kita serang budak-budak. Tapi sorry kakak/aunty belum kerja sayang. Masih harap duit pinjaman untuk belajar. Nanti bila dah keja kakak/aunty bagi duit raya ya.


Teruskan beraya semua. Jangan malas-malas untuk pegi open house. Start enjin kereta and bawa satu family pegi.

8 comments:

Md. Ramos said...

sempat gak dia update..kita gak x sempat..

Siti Zalikha Mohd Ridzuan said...

hohoho..love bird si fifi :)))

merahitujambu said...

mood raya lagi eh..heheh..sama laa tpi isnin nk keje dh x puas

nowriz said...

sama la dear.. sy pun masih mood raya.. padahal.. tua bangka uda.. hihihi

akoo pae said...

haha mase raye ptame akoo aritu pon ade masalah tudg =D

SimplySeoul said...

Md. Ramos: sempat. updat cepat2.

Siti Zalikha Mohd Ridzuan: Comel kan.

merahitujambu: hehe. ya masih dlm mood raya.

Nowriz: xpa sis, itu yg patut. Kena rajin eratkan silaturrahim (alasan mau makan free ni sebenarnya)

akoo pae: haiihh memang berangin la tudung tu betebiat.

Pink Diva™ said...

but still you look lovely in that hijab dear..:)

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

comel