Tuesday, October 11, 2011

The Doctor said...

I was sick for almost three weeks. But I didn't go to the clinic, apakan lagi hospital (atau bomoh). So yesterday I had a chance to go and had my medical check-up. Banyak chances actually pegi, cuma badan ni rasa malas. Cuba-cubalah untuk self-medicate di rumah. Kalau dah bukan doktor tu, tiada guna juga. Rasanya ni Doctor yang paling best aku penah jumpa. Aku tak suka doctor yang main check-check suhu, then diam, suruh keluar ambik panadol and antibiotik.

When I explained to the doctor that I was sick for three weeks, dia terkejut. He asked me a lot of questions. He said that I have noisy lungs and even gave me medicine for asthma. Wohoo, aku ndak pernah ada history asthma. So takut-takut juga makan ubat ubat asthma tu (again cuba untuk menjadi doctor). My lungs made this whizzy sounds. A lot of flame trapped in my body.

But what really caught my attention was when he said 'Temporarily, stay out of stress'. Hehe. Baru 10 minit kita jumpa, doctor macam dah kenal saya lama. Tau-tau pula doctor saya stress sebelum ni. Tapi stress beransur hilang selepas banyak benda dah setel.

Ok dah itu ja yang aku mau bebel pagi-pagi ni. Take care of your health peeps. Bai.

8 comments:

Hana Soffelia said...

Uiks, xsihat 3 mggu tp mls jmpa doktor ye. ish2, nsb baik xteruk sgt.. ^_^ Take care tau.

aishah said...

t.care dear..:)
da lama baca blog kamu, br jmpe box comment..hihi

merahitujambu said...

jg kesihatan ok..

Azeanthy Paiman said...

dun forget to take ur medicine dear..take care yaa..=)

Kancil 8349 said...

kesiannya...patut pun senyap je...apapun jagalah kesihatan tu...semoga sembuh cepat

Adylia Qarissa said...

lama tu sakit 3 minggu...makan ubat..ikut jadual yea..

nowriz said...

olololooo... take care dear.. jangan lupa mam ubat..

leya said...

sakit apa sbenarnya? sampai 3weeks lama tu...