Friday, December 30, 2011

My progress so far (final exam mode)


Rasanya aku macam dispoil berlebihan oleh parents hujung-hujung tahun ni. Seriously mum stop, you're making me feel guilty lately. But thank you anyway. Love you both.

This is the first time I'm schooling at the end of the year. Usually kalau hujung-hujung tahun sekolah mesti cuti. Then kalau IPTA pun cuti semester. Until KPT pegi tukar takwim tu so jadilah kami ni belajar time mood holiday at peak. I mean mana pernah lagi study, menghadap buku time hujung tahun. So saraf tunjang dan organ badan semua refuse untuk concentrate.

Yang lagi satu channel KBS pegi longgok semua awards, music festival hujung tahun. Haruslah menghadap TV dan membaling buku ke tepi. Then B2ST kuar, Boyfriend kuar, SISTAR menari, SNSD pula yang membuatkan aku *squealllss* tanpa segan-segan. Habis ja rancangan TV terus ambik buku balik and tanya soalan cepugangsa dengan diri sendiri 'apa ya aku baca tadi?'...ah sudah.

Bila dah set azam and focus untuk study chapter ni, subjek ni, mak pula buat request 'Jom pegi jalan, kita makan luar la malam ni'. Mak is not bersalah ya dalam hal ni, sebabnya aku pun tanpa fikir main masak-masak terus make-up tebal2 and ikut diorang.

Hari ni jumaat, besok sabtu, lusa ahad, isnin nasib baik masih cuti, selasa PAPER PERTAMA! As a conclusion, progress study is very slow. If a snail can study, for sure that fella can do better than me.

4 comments:

Isabel said...

ndak pa anne...mari saya ksi senang hati tu. sya baru sentuh 1 subjek, tu pun lum smpi sparuh study ok..hehe

leya said...

saba je la ye..anyway gud luck!

Anne Nurain said...

sama la, paper 1st aku pn start hr selasa ni.. risau ni, lum study pa pa lg.. malar donlod movie jak keja.. hehehe..

Leysa JL said...

hahaha..n 4 sure the snail dpt dean's award if 'they' know how to stdy..spontan ja jawab, pass juga 2..hehe